Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TFSF dünya fotoğrafçılar gününü kutladı

Her yıl 19 Ağustos’ta fotoğrafçılar ve fotoğraf meraklıları Dünya Fotoğrafçılık Günü’nü kutlar. Bu günün amacı çekilen fotoğraflarla dünyada güzel değişiklikler yaratmak ve insanları fotoğraf sayesinde birbirlerine bağlamaktır.

Her yıl 19 Ağustos’ta

Haber: Uğur Kasioğlu

19 Ağustos 1839’da “fotoğraf”, Fransız Bilimler Akademisi ve Académie des Beaux-Arts düzenlenen Institut de France’da Arago tarafından resmen tüm dünyaya duyurulduktan sonra 19 Ağustos tarihi Dünya Fotoğraf Günü olarak kabul edildi.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Yayımladığı mesajda, tüm fotoğraf severlerin dünya fotoğraf gününü kutladı.

TFSF Yönetim kurulu üyesi ve Diyarbakır FOTONO21 Dernek Başkanı Mehmet Kılıçoğlu, “19 Ağustos Dünya Fotoğrafçılık Gününüzü kutluyor, ışığınızın hep arzu ettiğiniz gibi olmasını temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Fotoğrafçılık, fotoğraf makinesi ve ışık ile birlikte farklı teknikler kullanarak estetik görseller elde etme sanatıdır. Önceki yıllarda uzun ve meşakkatli bir süreç olan fotoğraf üretme süreci günlerimizi alırken gelişen teknolojiyle birlikte bunu artık saniyeler içinde objektife aktarıp dakikalar içerisinde boyut düzenleme ve baskı işlemi yapabiliyoruz.

Bu hızlı gelişimle beraber fotoğraf makinelerinin de ulaşılabilir bir hale gelmesi fotoğraf sanatının bir çok kişi tarafından benimsenip kimilerince hobi kimileri ise meslek olarak yapmaya başladı.