Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaymakam taziye yemeğine sınır getirdi: Sadece çorba!

Batman’ın Kozluk Kaymakamlığı taziye yemeklerinde gösteriş ve fazla masrafın önüne geçmek için sınırlama getirdi.

Batman’ın Kozluk Kaymakamlığı taziye

Kaymakam taziye yemeğine sınır getirdi: Sadece çorba! Kozluk Kaymakamlığı taziye yemeklerinde fazla masrafın önüne geçmek için sınırlama getirdi.

 

Kozluk Kaymakamlığı, ilçe ve belde belediye başkanları, daire amirleri, kanaat önderleri, köy ve mahalle muhtarları ile toplantı yaptı. Taziye evlerinde yemek sunumunun ele alındığı toplantıdan sonra açıklama yapan Kaymakam Ekrem Güngör, cenaze sahiplerinin ölen yakınlarının üzüntüsünü yaşamaktan ziyade, taziyeye gelenlere yemek verme ve yapma telaşına düştüklerini, taziyelerin cenaze sahiplerini maddi ve manevi anlamda zor duruma düşürmekte olduğunu söyledi.

 

SADECE ÇORBA İLE SINIR GETİRİLDİ

 

Cenaze sahiplerinin taziyelerini yapmak için borç para arayışına girdiğini kaydeden Güngör, “Cenaze sonrası taziye adetinin gösterişe dönüşmesi, abartılı lüks yemek verilmesi, cenazenin ve ölümün ikinci plana atılması, ölen kişinin aziz hatırasına saygısızlık olmakta, hem İslami değerlerimize hem de geleneklerimizle uyuşmamaktadır.

Bu kapsamda bizlere, belediyelere, muhtarlarımıza ve kanaat önderlerimize gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda taziye yemeği uygulamasını sadece çorba ikramı ile sınırlandırdık ve taziye evlerini kullanma esaslarını yeniden belirledik. Taziye evlerini kullanma esaslarının uygulanması ile hem cenaze sahibine yük olunmayacak, hem de ilçe geneli bir karar olduğu için herkes aynı şartlar altında taziyesini gerçekleştirmiş olacaktır” dedi.