Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Dijital göçebe’ olmak isteyenler için 5 kariyer önerisi

Seyahat ederken veya başka bir ülkede yaşarken kendi ülkenizde çalışmaya devam etmek pandemi sonrası dönemde artık daha kolay. Peki, böyle bir hayat tarzı için nasıl bir kariyer yolu seçmek gerekiyor?

Seyahat ederken veya başka

Dijital göçebe’ olmak isteyenler için 5 kariyer önerisi! Seyahat ederken veya başka bir ülkede yaşarken kendi ülkenizde çalışmaya devam etmek pandemi sonrası dönemde artık daha kolay. Peki, böyle bir hayat tarzı için nasıl bir kariyer yolu seçmek gerekiyor?

Covid-19 pandemisiyle birlikte hayatımıza giren uzaktan çalışma kavramı, pandemi sonrası dönemde de yaşamımızın bir parçası olmayı sürdürüyor. ‘Dijital göçebe’ olarak da bilinen kişilere aralarında Kanada, Portekiz, Türkiye ve Japonya’nın da olduğu ülkeler ‘dijital göçebe vizesi’ vererek bu kişilerin gittikleri ülkede bir turistten daha fazla kalmasına yardımcı olabiliyor. Peki, hangi sektörlerde gezerken çalışmaya devam etmek mümkün? ‘Dijital göçebe’ olmak isteyenlerin yapabileceği en iyi 5 iş şöyle…

Forbes’un haberine göre, seyahat ederken ya da başka bir şehir ya da ülkede yapılabilecek en iyi iş, öncelikle kişinin kendi işi. Bunun yolu, halihazırda çalıştığınız işyerindeki yöneticilerinizle tamamen uzaktan çalışma konusunda müzakerede bulunmaktan geçiyor.

Bunu yaparken iş sırasında seyahat etmek istediğinizi işvereninize bildirmek zorunda olmayabilirsiniz. Ancak, her nerede olursanız olun işinizi yapabileceğinizden emin olmanız gerekiyor. Bu noktada, iş için yüz yüze görüşme yapmak zorundaysanız işyerinizin bulunduğu yere gidip gidemeyeceğiniz önemli bir kriter teşkil ediyor.

Uzman Psikologdan "dijitalleşme psikolojik sorunlara yol açabilir" uyarısı

Mevcut işvereninizi tamamen uzaktan çalışma konusunda ikna edemezseniz burada atılabilecek ikinci adım size bu seçeneği sunan kurumlara yönelmek. Pek çok iş bulma sitesi, tamamen uzaktan çalışmaya izin veren firmalar için arama yapmaya izin veriyor.

Eğer halihazırda uzaktan çalışma deneyiminiz varsa bu şekilde çalışarak güvenilir ve üretken çalıştığınızı göstermek daha kolay olabilir. Böyle bir deneyiminiz yoksa bile işinizde elde ettiğiniz ölçülebilir başarılar işvereniniz için bu yönde olumlu bir işaret olabilir.

Eğer seyahat ederken çalışma ve seyahatlerinizi finanse etme konusunda zorluk yaşamamak istiyorsanız bir video kanalı açmak da burada bir seçenek olabilir. Örneğin, seyahat ederken yapılacak şeyler, tadılacak yemekler, gezilecek yerlerle ilgili tavsiyeleriniz varsa bir video platformunda kanal açarak içerik üretebilir, bir internet sitesi kurabilir ya da ürettiğiniz içeriği başka seyahat platformlarına satmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle ‘seyahatleriniz çevresinde şekillenmiş’ bir iş yaşamınız olabilir.

‘Dijital göçebe’ hayatına başladığınızda bu esnada size benzer bir hayat tarzı ve iş yaşamı benimsemiş başka kişilerle de tanışmanız olasıdır. Böyle bir durumda sıfırdan kendi işinizi kurmak yerine onlarla işbirliğine girmek de bir seçenek olabilir.

Örneğin, e-postalarına yanıt vererek ya da seyahat planlarına yardımcı olarak bir çeşit ‘sanal asistan’ olabilirsiniz, başkalarının ürettiği içerikleri düzeltebilir, bu içerikler için araştırma yapabilirsiniz ya da muhasebe işlerinde yardım sunabilirsiniz.

Son olarak, eğer başkalarına bir şeyler öğretmeyi seviyorsanız ve bir yeteneğiniz varsa bununla ilgili bir çevrimiçi ders de verilebilir. Eğer emlak alanıyla ilgiliyseniz yaşadığınız yerdeki yatırımcılar için yeni yerler bulabileceğiniz önerisini getirebilirsiniz. Yeni iş olanaklarını araştırırken yerel yasal düzenlemeleri, gerekli çalışma izni ya da lisansları kontrol etmek bu noktada önem teşkil ediyor.