Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi kartlarında taksit sayısı ne kadar oldu?

Kredi kartları taksit sayılarına ve nakit avans miktarına kısıtlama geldi. İşte gelen kısıtlamanın detayları.

Kredi kartları taksit sayılarına

Kredi kartlarında taksit sayısı ne kadar oldu?

 

Kredi kartı kullananları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen bilgilere göre yüksek enflasyonun en büyük nedenlerinden biri olan kredi kartlarına kısıtlama geldiği öğrenildi.

Enflasyonu düşürmek ve hala canlı olan iç talebi soğutmak için kredi büyümesini aşağıya çekmek için sıkılaştırma adımları uzun süredir bekleniyordu.

Faizlerin yükseltilmesi sonrası kredilere talep azalırken kredi kartlarında harcamalar her geçen gün daha da artmıştı. Almadığı ürün 1 ay sonra zamlanan vatandaşlar, ürünler zamlanmadan ne alabilrise kar düşüncesi ile kredi kartı harcamalarına yüklenmişti.

Bu nedenle kredi kartlarına kısıtlayıcı düzenlemeler geldi.

 

3 bankacılık kaynağı, İngiliz Haber Ajansı Reuters’e açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kredi kartlarında azami taksit sayısının 12’den 3’e çekildiği bildirildi. Bir kaynak ise kurumsal kredi kartları için de limitlerin sınırlandığını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından yayınlanan verilere göre 12 aylık değişime bakıldığında toplam kredilerde yüzde 50’den fazla büyüme olurken kredi kartlarında yüzde 150’lik büyüme olduğu görüldü.

Mayıs seçimlerinden önce 8.5 seviyesine olan politika faizi nedeniyle düşük kalan kredi kartı ile kredi faizleri, seçimlerden sonra art arda gelen faiz artırımları sonrası oldukça yü-ksek seviyelere kadar çıktı. Son bilgilere göre kredi kartı nakit avans için uygulanan faiz oranı yüzde 4.42 seviyesinde.