Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kebap ustasından et pişirmenin püf noktaları

Yıllardır kebapçılık yapan Ahmet Doğan, et ve tavuğun doğranmasından terbiyesine, şişe geçirilmesinden mangalda pişirilmesine kadar kebabın serüveniyle ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

Yıllardır kebapçılık yapan Ahmet

Kebap ustasından et pişirmenin püf noktaları! Yıllardır kebapçılık yapan Ahmet Doğan, et ve tavuğun doğranmasından terbiyesine, şişe geçirilmesinden mangalda pişirilmesine kadar kebabın serüveniyle ilgili dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

 

Havalanın ısınmasıyla birlikte vatandaşların piknik yaparken en çok yapmak istedikleri işlerin başında mangal keyfi geliyor. Peki, doğru bir mangal nasıl yakılmalı, et ve tavuk terbiyesinde nelere dikkat edilmeli? Daha lezzetli bir et yemek için dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

Sofraya geldiğinde belki birkaç dakikada tüketilen kebapların hazırlanışında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan kebap ustası Ahmet Doğan, lezzetli bir kebap pişirmek için püf noktaları anlattı.

Tavuk ve kanat geldiğinde ilk önce büyüklük ve küçüklüğüne dikkat ederek kebaplık şeklinde doğradıklarını söyleyen Doğan, “Doğradıktan sonra bunun terbiye serüveni var. Herkesin terbiye şekli farklıdır. Bizim yaptığımız biraz daha sadedir. Salça, yağ ve pul biberi kullanıyoruz.

Sade olunca ömrü biraz daha uzun oluyor ve tavuğun has tadı kalmış oluyor. Çok baharat atığımız zaman daha çok baharatın tadını alırız. Benim favorim genelde tavuğun kendi tadıdır. Tadını bozmadan, biber salçası, Islatılmış pul biber ve yağ kullanarak terbiye ediyoruz. Kimisi var yoğurt kullanıyor ama ben yoğurt kullanmıyorum. Yoğurt kullandığımız zaman tavuk biraz daha yumuşak olur.” dedi.

 

Doğan, “Pişirmeden önce şişe sapladığımız kebapları üst üste değil de biraz daha mesafeli sapladığımız zaman içi de pişmiş olur. Özellikle ateşini yaktığımız zaman dinlenmiş közde pişirilmesi her zaman daha güzel olur. Ateşi kızgın olduğu zaman dışı yanıyor içi de pişmemiş oluyor. Bunun için eti şişe güzelce sapladıktan sonra dinlenmiş közde pişirirsek daha güzel bir kıvam alır.” diye konuştu.