Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emeklileri üzen haber! Maaşlarda kesinti yapılacak!

Türkiye genelinde çalışan emekli sayısının 16 milyonu geçmesi ve EYT ile emekli olanların da çalışmaya devam etmesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçirdi. Çalışan emeklilerin aylıklarında kesinti yapılacak. İşte detaylar…

Türkiye genelinde çalışan emekli

Emeklileri üzen haber! Maaşlarda kesinti yapılacak! Türkiye genelinde çalışan emekli sayısının 16 milyonu geçmesi ve EYT ile emekli olanların da çalışmaya devam etmesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) harekete geçirdi. Çalışan emeklilerin aylıklarında kesinti yapılacak. İşte detaylar…

Meclis tarafından 28 Şubat’ta kabul edilen ve yasalaşan EYT düzenlemesi, ilk etapta 2 milyon 250 bin kişi için, genel olarak ise yaklaşık 5 milyon vatandaş için emeklilik kapısını açtı.

EYT’lilerin yaş ortalamalarının düşük olması ve iş hayatına devam etmeleri, hükümeti ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) ek tedbirler almaya yönlendirdi.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı: Onurlu ve insanca bir yaşam emeklilerin de hakkıdır

750 bin kişiyi ilgilendiriyor

Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı halihazırda bir işte çalışan emeklilerin aylıklarında ek kesintiler yapılmasına karar verdi.

Bu durumda EYT düzenlemesi kapsamında başvuruları alınan yaklaşık 1.9 milyon vatandaşın 750 bini, sosyal güvenlik destek primine tabi bir işte çalışıyor olmaları nedeniyle alacakları emekli maaşı kesintiye uğrayacak.

Memur emeklilerinin aylıklarından işçilerin ise primlerinde kesinti

Emekli aylığı bağlanan kişilerin tekrar işe girmesi durumunda sosyal güvenlik destek primi kesilmektedir. Ayrıca kamuda 4A kapsamında çalışan emeklilerin aylıklarından da kesinti yapılmaktadır.

Yine emekli aylığı bağlanmış olmasına rağmen yaşlılık aylığı kesilmeden çalışmaya devam etmeleri halinde, sosyal güvenlik destek primi kesilmektedir. İşçi olarak çalışanlardan primleri kesilmekte, memurlardan ise emekli aylıklarından kesinti yapılmaktadır.

Çalışan emeklilerden işçi ve işveren paylarının toplamından oluşan SGK kesintisi işçi payı 1006 lira, işveren payı ise 3018 liradır. Buna göre aylıklara yansıyacak toplam SGK kesintisi 3 bin 286 lira olacaktır.