Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze’de saldırıları 38’inci gününde

İsrail, başta hastaneler olmak üzere Gazze’ye yönelik saldırılarının 38’inci gününde soykırım ve katliamlarına aralıksız devam ediyor.

İsrail, başta hastaneler olmak

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma dair basın bilgilendirmesi yaptı.

Açıklamaya göre, Gazze’de 7 Ekim’den bu yana şehid edilenlerin sayısı 4 bin 609’u çocuk, 3 bin 100’ü kadın olmak üzere 11 bin 180’e yükseldi.

Saldırılarda yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 28 bin 200 kişi yaralandı.

Gazzeli ailelere karşı bin 142 katliam gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, enkaz altında yaklaşık bin 700’ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu aktarıldı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, BM Nüfus Fonunun (UNFPA) Arap Devletleri Bölge Direktörü Laila Baker ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, Gazze’de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için ortak yazılı açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Şifa Hastanesi’nde durum çok vahim. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor.” dedi.

 

İsrail yetkilileri ve ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara cevap veren HAMAS, kendilerinin Şifa Hastanesi’nin yönetiminde taraf olmadıklarını, karar alma mekanizmasında bulunmadıklarını duyurdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Arap liderleri adeta tehdit ederek, “Çıkarlarınızı, iktidarınızı korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız: Sessiz kalın!” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze’de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi.

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye’nin Tenef bölgesinde yer alan askeri üssü, İHA’larla hedef alındı.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları nedeniyle 41 binden fazla konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü duyuruldu.

BM KURULUŞLARINDAN GAZZE İÇİN “ACİL” EYLEM ÇAĞRISI

BM kuruluşları, Gazze’de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, BM Nüfus Fonunun (UNFPA) Arap Devletleri Bölge Direktörü Laila Baker ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, Gazze’de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için ortak yazılı açıklama yaptıa

Açıklamada, “Gazze’de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için acil uluslararası eylem çağrısında bulunuyoruz. Hastanelerin, ölüm, yıkım ve çaresizliğin yaşandığı alanlara dönüştürülmesine dünya sessiz kalamaz.” ifadeleri kullanıldı.

Gazze’deki hastanelere ve bunların civarına düzenlenen saldırılarda aralarında çocuklar da dahil olmak üzere çok sayıda kişinin öldüğüne ilişkin haberlerin “dehşet verici” olduğu vurgulanan açıklamada, “Tıbbi tesislere ve sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez. Bunlar uluslararası insani yardım ile insan hakları hukuku ve sözleşmelerinin ihlalidir. Tıbbi tesislerin özellikle kriz zamanlarında tıbbi yardım alma hakkı asla engellenmemeli” denildi.

Açıklamada, “Su, gıda ve yakıt kıtlığı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hastaneler ve çevrelerinde barınan binlerce yerinden edilmiş kişinin refahını tehdit ediyor. Acil bir insani ateşkes sağlamak, daha fazla can kaybı yaşanmasını önlemek ve Gazze’deki sağlık sisteminden geriye kalanları korumak için artık kararlı bir uluslararası eyleme ihtiyaç var. Yakıt, tıbbi malzeme ve su sağlamak gibi hayat kurtaran malzemeler için artık engelsiz, güvenli ve sürekli erişime ihtiyaç var.” ifadeleri kullanıldı.

NETANYAHU’DAN ARAP LİDERLERE TEHDİT: ÇIKARLARINIZI VE İKTİDARINIZI KORUMAK İÇİN SESSİZ KALIN

İsrail Başbakanı Netanyahu, Arap liderleri adeta tehdit ederek, “Çıkarlarınızı, iktidarınızı korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız: Sessiz kalın!” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, basın toplantısında Gazze’ye yönelik saldırılara tepki gösteren Arap ülkelerini hedef aldı. İfadelerinde Arap dünyasını açıkça tehdit eden Netanyahu, “Sessiz kalın ve çıkarlarınızı koruyun” ifadelerini kullandı

Netanyahu, Savaş Bakanı Yoav Galant ve Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında Gazze’ye desteğini açıklayan Arap ülke liderlerine tehdit gibi sözler sarf etti.

Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

“Arap liderlere şunu söylüyorum. Çıkarlarınızı, iktidarınızı korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız: Sessiz kalın!” (İLKHA)