Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail hastaneyi vurdu dünya ayaklandı

İsrail Gazze’deki Ehli Arap Hastanesi’ne saldırı yaptı büyün dünyanın tepkisini çekti.

İsrail Gazze'deki Ehli Arap

İşgalci rejimin, Gazze‘deki Ehli Arap Hastanesi‘ne düzenlediği  saldırıda yüzlerce kişinin şehit, yüzlerce kişinin de yaralanmasının ardından başta Filistin olmak üzere birçok ülkede gösteriler düzenlendi. İşgalci rejimin, Gazze’deki Ehli Arap Hastanesi’ne düzenlediği saldırıların ardından dünya Müslümanları meydanlara indi.
Lübnan
Lübnan’da öfkeli kalabalıklar başkent Beyrut’un güney bölgelerinde sokaklara dökülürken Filistin kamplarında da katliamı kınayan ve direnişi destekleyen yürüyüşler düzenlendi. Awkar’da ise Fransız Büyükelçiliği ve ABD Büyükelçiliği’ne yönelik gösteriler başlatıldı.  Göstericiler Lübnan’daki Amerikan büyükelçiliği önünde toplanırken, güvenlik güçleri ile göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Göstericiler, Gazze’deki katliamları kınamak için Beyrut’un merkezindeki ESCWA binası ve El Emin Cami Meydanı önünde toplandı.

Yemen
Yemen’de, başkent Sana ve diğer Yemen şehirlerinde Gazze’de işgalci rejim ve ABD işbirliği ile işlenen suçlarının vahşetini kınayan öfkeli gösteriler düzenlendi. Öfkeli yürüyüşlere katılanlar, işgalin Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği korkunç katliamlar ve soykırımın yanı sıra çocukların, kadınların öldürülmesine ilişkin suç ortaklarının, BM ve diğer uluslararası kurumlar tarafından kınanmasını istedi. Taiz, İbb ve Marib valiliklerinde de benzer yürüyüşler düzenlenirken başkent Sana ve diğer şehirlerde gece yürüyüşlerine katılanlar, halklara, Arap ve İslam ülkelerine ve özgür dünya halklarına, bu korkun
katliamı ve terör rejiminin işlediği tüm vahşi suçları kınamak için ciddi adımlar atmaya çağrıda bulundu.

Tunus
Tunus’ta Fransız büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, büyükelçinin sınır dışı edilmesini talep etti.

Irak
Irak’ta başkent Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda öfkeli gösteriler düzenlendi ve göstericiler ABD elçiliğine doğru yürüdü.

Mısır
Mısır’daki Sivil Demokratik Hareket’in liderleri, başkent Kahire’deki Amerikan Büyükelçiliği önünde bir protesto düzenledi.  Katılımcılar, işgalin gerçekleştirdiği katliamı kınayan sloganlar atarak, Amerikan büyükelçisi ve işgal büyükelçisinin sınır dışı edilmesini talep etti.

Ürdün
Ürdün’de de Amman’daki işgal büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler, elçiliğin kapısını ateşe verdi ve binaya saldırmaya çalıştı.

İran
İran’da göstericiler, katliamı kınamak için başkent Tahran’daki Filistin Meydanı’nda toplandı.

Türkiye
Türkiye’de de başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde kitlesel gösteriler düzenlendi. Bazı şehirlerde halk, işgalci rejime ait elçilik binası önünde toplandı ancak polis müdahalesiyle karşılaştı.

Moritanya
Moritanya’da da başkent Nouakchott sakinleri Gazze’deki siyonist suçlarını kınayan bir gösteriye katıldı.

İspanya
Başkent Madrid’de Gazze’ye destek ve işgalin Gazze halkına yönelik devam eden saldırganlığını kınayan gösteriler düzenlendi. Zaman zaman polis ile göstericiler arasında olaylar yaşandı.

Batı Şeria
Batı Şeria’da Gazze’deki katliamın ardından birçok bölgede onbinlerce Filistinli dışarı çıktı, protestoculara göz yaşartıcı gaz sıkan Filistin güvenlik güçleriyle çatışmalar yaşandı.

HAMAS hareketi, hastane katliamına karşı çıkmak için dünya Müslümanlarına harekete geçme ve sokaklara çıkma yönünde bir “acil çağrı” yayınladı. Hareketin lideri  İsmail Heniyye’de benzer bir çağrı yaptı.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, işgalin Gazze Şeridi’ndeki Ehli Arap Hastanesi’ne düzenlediği saldırıda en az 500 kişinin şehit olduğunu, 600 kişinin de yaralandığını bildirmişti.