Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak’ta 100’den fazla kişinin öldüğü düğün yangınının nedeni belli oldu

Irak’ın Musul kentinde bir düğün salonunda çıkan yangının sebebi, kapalı alanda havai fişek kullanımı ve güvenlik önlemlerinin bulunmaması olarak açıklandı.

Irak'ın Musul kentinde bir

Irak İçişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırılan haberlere göre Musul kentinde bir düğün salonunda 100’den fazla kişinin ölümüne yol açan yangının sebebi kapalı alanda havai fişek kullanılması ve herhangi bir güvenlik önleminin bulunmamasıydı.

Öte yandan salondaki acil çıkışların kapalı olmasının yangın sırasında mağdur sayısında ciddi bir artışa yol açtığı belirtildi.

Yerel medyaya göre düğünün yapıldığı salon 5 dakika içinde tamamen alevler içinde kaldı. Yangının başlamasının ardından ilk dakikalarda binanın çatısı çöktü, panik yaşandı ve yaşanan izdiham nedeniyle onlarca kişi yaralandı.

Dün, Musul’un Hemdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda yaklaşık bin davetlinin katıldığı düğünde yangın çıkmış, 114 kişi hayatını kaybetmiş 100’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Doktorlar, kurbanların çoğunun durumunun ciddi olması nedeniyle ölü sayısının artabileceğinden endişe ediyor.

Irak Başbakanı Muhammed el-Sudani, yangında hayatını kaybedenlerin anısına üç günlük ulusal yas ilan etti. Düğün salonunun bulunduğu binanın sahibi de dahil olmak üzere çok sayıda kişinin ifade vermek üzere gözaltına alındığı biliniyor.