Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O Karar Sonrası; Yerel Mahkemelere Yoğun Tahliye Başvuruları!

AYM’nin iptal ettiği ve 4 ay sonra yürürlüğe girmesine karar verdiği “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” kararıyla birlikte yerel mahkemelere birçok başvuru yapıldı.

AYM’nin iptal ettiği ve

AYM’nin iptal ettiği ve 4 ay sonra yürürlüğe girmesine karar verdiği “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” kararıyla birlikte yerel mahkemelere birçok başvuru yapıldı.

 

Anayasa Mahkemesi (AYM), 8 Aralık’ta Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme” suçunu düzenleyen hükmü iptal etti. AYM, kararın uygulanmasının 4 ay sonra yürürlüğe girmesine de karar verdi. AYM kararı sonrası yerel mahkemelere birçok başvuru yapıldı. Mahkemeler, 4 aylık süreyi beklemeden tahliye yönünde karar vermeye başladı.

o-karar-sonrasi-yerel-mahkemelere-yogun-tahliye-basvurulari

Mahkemeden olumlu karar

 

Diyarbakır’da 2013 yılında “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Barış Önen, avukatlarının başvurusu üzerine tahliye edildi. Avukat Bünyamin Şeker, AYM’nin kararı üzerine, cezayı veren Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.

 

Şeker, AYM kararındaki 4 aylık süreye işaret ederek, müvekkilinin infazının devamının “geri dönüşümü mümkün olmayan mağduriyete” yol açacağını kaydetti. Şeker, bu nedenle müvekkilinin infazının durdurulmamasını istedi.

 

‘Mağduriyete yol açar’

 

Talebe dair mütalaasını sunan savcı, infazın durdurulmasını istedi. Mahkeme, infazın devamının hükümlünün geri dönüşümü mümkün olmayan mağduriyetine yol açacağı ve aleyhine bir uygulama olacağını vurgulayarak, “(…) iptal kararının kesinleşmiş ve halen infaz edilmekte olan ilamlar hakkında da uygulanmasının zorunlu olduğu da gözetilerek bu aşamada hükümlünün almış olduğu cezasından dolayı ilamın infazın durdurulması gerektiği…” kararına vardı.

 

Mahkeme, karara karşı itiraz yolunu açık bırakarak, Önen’in tahliyesine karar verdi.