Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meclis’e Diyarbakır’daki yoksulluk araştırılsın önergesi!

Diyarbakır’da yaşanan ekonomik sorunlar ve giderek artan yoksulluk, meclis gündemine taşındı. HEDEP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, vatandaşların yaşam koşullarını asgari düzeyde düzeltecek somut adımların atılması ve gereken çalışmaların yapılması için TBMM’ye araştırma önerge verdi.

Diyarbakır’da yaşanan ekonomik sorunlar

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Diyarbakır’da yaşanan ekonomik sıkıntılar ve giderek artan yoksulluğa dikkat çekmek için TBMM’ye Meclis Araştırması için önerge verdi. Vatandaşların yaşam koşullarını düzeltilmesi için somut adımların atılmasının istendiği  önergede, “Ekonomik kriz, her gün gelen zamlar, yüksek enflasyon Türkiye’de toplumun geniş bir kesimini özellikle yoksulların yaşamını doğrudan etkilemektedir.

Vekili olduğum Diyarbakır ilinde de ekonomik krizin ve yoksulluğun giderek derinleştiği açıkça gözlenmektedir. Akşamları pazarda son kalan ezik sebze ve meyve toplayan kadınlar, gündüzleri erken saatte ucuz et alabilmek için Et Balık Kurumu’nun önünde oluşan kuyruklar, uygun kiralık ev bulamadıkları için tır kasasında, sokakta yaşayan aileler hemen her gün basına ve kamuoyuna yansımaktadır. Diyarbakır’da yaşanan ağır yoksulluğun araştırılması, yurttaşların yaşam koşullarını asgari düzeyde düzeltecek somut adımların atılması ve gereken çalışmaların yapılması amacıyla Anayasa’nın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca bir meclis araştırılması açılmasını arz ederim” denildi. (Haber Merkezi)

 

 

Diyarbakır’daki bu görüntü yürek burktu; Kadınlar Pazar artıklarını topladı!