Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayyıma verilen kepçe ve kamyon DEM gelince geri alındı iddiası!

Diyarbakır Ergani kayyımı DEM’lilerin mazbata almasına 5 gün kala, temizlik işlerinde kullanılan bir kepçe ile bir kamyonu envanterden çıkardı. İlçede temizlik işleri araç yokluğundan aksamaya başladı.

Diyarbakır Ergani kayyımı DEM’lilerin

Kayyıma verilen kepçe ve kamyon DEM gelince geri alındı iddiası!

2019 yılından beri kayyım ile yönetilen Diyarbakır’ın Ergani İlçe Belediyesini, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti kazandı. Eş başkanlar Şiyar Güldiken ile Birsen Azak Bayar, işe başladı. Resmi eş başkan Şiyar Güldiken, 8 Nisan’da İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

 

KEPÇE, KAMYON SÜRPRİZİ

Eş başkanlar Güldiken ile Bayar göreve başlar başlamaz kayyımın sürprizi ile karşılaştı. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) kayyımın iş başında olduğu 2021 yılında belediyeye hibe ettiği ve temizlik işlerinde kullanılan bir kamyon ile bir kepçe geri alındı. Kepçe ile kamyonun DEM’li eş başkanların mazbata almasından 5 gün önce geri alındığı ortaya çıktı.

Kayyıma verilen kepçe ve kamyon DEM gelince geri alındı iddiası!

‘ARAÇLARIN BÜYÜK KISMI ARIZALI’

Amida Haber’e konuşan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken, “Bir kamyon ile bir kepçe 2021 yılında YİKOB tarafından belediyeye verilmiş. Biz 8 Nisan’da mazbata aldık, araçlar 3 Nisan’da geri alınmış. Nereye verildiğine dair bilgimiz yok” dedi.

Güldiken, araç olmamasından dolayı ilçede temizlik hizmetlerinde aksama olduğuna dikkat çekerek, “İki aracımız geri alınmış, var olan araçların büyük kısmı da arızalı. Temizlik hizmetlerinde aksama oluyor. En kısa zamanda gidermek için çaba harcıyoruz” dedi.

Kayyıma verilen kepçe ve kamyon DEM gelince geri alındı iddiası!