Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı Sanatçıdan Ayrımcılık Hikayesi

Katıltıldığı bir programda Kürt kimliği nedeniyle uğradığı ayrımcılığı anlatan Diyarbakırlı usta oyuncu Belçim Bilgin, “Kürt olduğum için herkesin beni kötü sandığını hissediyordum” dedi.

Katıltıldığı bir programda Kürt

Diyarbakırlı Sanatçıdan Ayrımcılık Hikayesi! Katıltıldığı bir programda Kürt kimliği nedeniyle uğradığı ayrımcılığı anlatan Diyarbakırlı usta oyuncu Belçim Bilgin, “Kürt olduğum için herkesin beni kötü sandığını hissediyordum” dedi.

 

Diyarbakırlı usta oyuncu Belçim Bilgin, Uzman Psikolog Gökhan Çınar’ın sunduğu Katarsis programında Kürt kimliği nedeniyle yaşadığı ayrımcılıkları anlattı.

Mardinli anne ve Diyarbakırlı babanın Ankara’da evlenmesiyle dünyaya gelen Bilgin, her iki kültürün de izlerini taşıdığını ve içinde doğduğu tüm hikayelerin sonucu olduğunu dile getirdi.

Çocukluğunun karanlık zamanlara denk geldiğini ve Kürtlerin terörist olarak algılandığı bir ortamda büyüdüğünü anlatan Bilgin, maruz kaldığı ayrımcılıkları şu şekilde ifade etti:

“Kürt olduğum için herkesin beni kötü sandığını hissediyordum. Yanımda konuşup fısıldaşıyor, arkamdan laf ediyorlardı. Oysa ben Kürt olduğum için eve gidip sumaklı dolma yiyecektim. Fark bu kadardı. Nasıl bu kadar ayrışabiliriz? Hepimizin hikayeleri var. Biz Kürtler hem minderlere oturup çavbelayı söylerdik hem de vardır ovasını. Biz Türkiye’ydik çünkü.”