Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı aile perişan: Mağduriyetimiz giderilsin!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde askerler, altında ceset olduğu iddiasıyla ailenin oturduğu evi kepçelerle yıktı. Ancak evin altında ceset bulunamadı. Evleri yıkılan Akboğa ailesi 3 çocuklarıyla birlikte ortada kaldı. Perişan halde olan aile şimdi devletin mağduriyetlerini gidermesini istiyor.

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde askerler,

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Ruber köyünde, 10 ay önce, iddiaya göre bir genç öldürüldü ve cesedi de söz konusu evin altına gömüldü. Söz konusu iddia üzerine ailenin iki katlı evi askerler tarafından yıkıldı. Ancak evin altında ceset bulunamadı. Evleri yıkılan Akboğa ailesi 3 çocuklarıyla birlikte ortada kaldı. Perişan halde olan aile şimdi devletin mağduriyetlerini gidermesini istiyor.

‘Çocuklarımın psikolojisi bozuldu’

Rûdaw ‘da yer alan habere göre yıkılan evin sahibi Mahsum Akboğa, “Çocuklarımın psikolojisi bozuldu. Kepçe ya da asker gördüklerinde korkup kaçıyorlar. Ben bu evi büyük zorluklarla yaptım, çok yoruldum. Babamdan bana kalan 15 dönüm araziyi satıp ev yaptım. Çocuklarım perişan olmasın dedim. Evimiz yoktu. Kardeşlerim ve ben bir aradaydık. Kalkıp arsayı sattım ve parasını eve koydum. Henüz hiçbir hayrını görmedim. Devlet gelip evi yıkıp gitti. Taş üstünde taş bırakmadı, çocuklarım perişan oldu. Hala bu evin borcunu ödüyorum” diye konuştu. Mahsum Akboğa’nın eşi Mülkiye Akboğa da çocuklarıyla birlikte evin yıkıntılarına bakarken, “Kimse bizimle ilgilenmedi. Evimizi yıkıp bize sırt çevirdiler. Kimse bize sahip çıkmadı. İlla evi yıkacağız dediler. Evimizi yıktılar, bize sormadılar bile” dedi.,

‘Okulda herkes benimle dalga geçiyor’

Mahsum Akboğa’nın küçük kızı Seher Akboğa, evleri yıkıldığı için okulda arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini belirterek, “Okulda herkes benimle dalga geçiyor ve ‘senin evin yok’ diyorlar” diye kaydetti. Akboğa’ın ailesinin komşuları ve akrabaları da üzgünler. Komşuları aileye büyük haksızlık yapıldığını, devletin evlerini yeniden inşa etmesi gerektiğini söylüyor.

‘Onları ilahi adalete teslim ediyorum’

Yaşadıkları mağduriyete dikkati çeken Mülkiye Akboğa, “Yıkanacak yer yok, lavabo yok. Çocuklar tuvaleti kullanmak için dışarı çıkıyor ama dışarıda köpekler var. Tuvalete gitmekten korkuyorlar. Ben evimi özledim” dedi.  Mahsum Akboğa’nın kardeşinin eşi Mülkiye Akboğa da “Kuş da olsa yuvasını bozulmaz. Hiç mi acımadılar? İnsan kışın yılanı bile deliğinden çıkarmaz? Onları ilahi adalete teslim ediyorum. Allah haksızların yanına kar bırakmasın. Allah onları iflah etmesin. Allah onları doyurmasın, birken iki etmesin” diye konuştu. Akboğa ailesi, evlerinin devlet tarafından yaptırılması ve zararlarının tazmin edilmesi talebiyle iki dava açtı. Ancak şu ana kadar davalardan bir sonuç alınamadı.