Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da yıkım esnasında bir işyeri zarar gördü!

Maraş depreminde ağır hasar alan Sur ilçesindeki binanın kontrolsüz yapılan yıkımı, bir dükkânı kullanılamaz hale getirdi. Hasarlı binanın eşiğinde bulunan lokantanın üzerine molozlar döküldü.

Maraş depreminde ağır hasar

Diyarbakır’da yıkım esnasında bir işyeri zarar gördü! Maraş depreminde ağır hasar alan Sur ilçesindeki binanın kontrolsüz yapılan yıkımı, bir dükkânı kullanılamaz hale getirdi. Hasarlı binanın eşiğinde bulunan lokantanın üzerine molozlar döküldü.

 

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde Maraş merkezli yaşanan depremde Diyarbakır’da tespit edilen 6 bin 770 bina ağır hasar aldı. Bu binaların bir kısmının yıkım işlemi ise devam ediyor. Yıkım yapılan yerlerden biri olan Diyarbakır’ın Sur ilçesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı binanın yıkımı günlerdir özel bir firma tarafından gerçekleştiriliyor.

Yapılan kontrolsüz yıkım nedeniyle binanın eşiğinde bulunan Hasankeyf Lokanta Salonu’nun üzerine molozlar döküldü. Bu döküntü sonucu salondaki masa ve sandalyeler başta olmak üzere klima, çatı ve iskele gibi birçok yer zarar gördü, lokanta kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan olaya ilişkin konuşan dükkanı zarar gören lokanta sahibi Cemal Baybaşı, günde 500-600 kişinin dükkanına geldiğini söyledi. Perşembe gününden bu yana yan taraflarında binanın yıkımının sürdüğünü belirten Baybaşı, “Bizlere ‘sandalyeleri çekin yıkım yapacağız’ dediler. Burayı yıktılar. Yıkım sonrasında bizim de binamız zarar gördü” dedi.

‘Yıkım kontrolsüz’

Yıkımın kontrolsüz olduğunu söyleyen Baybaşı, 6 gündür sabah erken gelen makinaların, kepçelerin ne şerit çektiğini, ne güvenlik aldığına dikkat çekti. Yıkımın ciddiyetsiz olduğunu belirten Baybaşı, “Nasıl yıktılarsa öyle yapsınlar. Bizler ne yapacağız dediler ama ortada muhatap yok. Belge yok. Sigortacı geldi, dükkana baktı ve ‘buna bir şey yapamayız’ dedi. Sigortacı da ‘yıkan gelip yapsın’ dedi” diyerek yıkımın yapılması gerektiğine işaret etti.

‘Mağduriyet giderilmeli’

Bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Baybaşı, “Klima, bacalar yıkıldı. Çatı yıkıldı, iskele yıkıldı, bunların hepsi yapılmalı. Diyarbakır Valiliği yazıyor kepçe önünde. Madem devlet yıkmışsa gelip yapsın. İnsanlar akşama kadar paletli aracın ardından iki demir parçası peşinde. Mühendisler, bilgililer gelip yıkımı doğru düzgün yapsınlar. Bugün benim, kasabın, otoparkın hepsinin dükkanı zararı görüyor. Bunlara önlem alınmalıdır. Bu önlemler sonrası yıkım yapılmalıdır” dedi.