Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Yeşil Alan Yanıyor!

Son Dakika… Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, tarımsal araştırma alanı ile Dicle Nehri arasında bulunan yeşillik alan, bilinçsiz kişiler tarafından çıkarılan yangınla tehdit altına girdi.

Son Dakika… Diyarbakır'ın Sur

Diyarbakır’da Yeşil Alan Yanıyor! Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, tarımsal araştırma alanı ile Dicle Nehri arasında bulunan yeşillik alan, bilinçsiz kişiler tarafından çıkarılan yangınla tehdit altına girdi.

Yangın giderek yayıldı

Edinilen bilgilere göre Dicle Nehri kenarında balık tutan ve piknik yapan kişilerin dikkatsizliği sonucu başladığı düşünülen yangın, geniş bir alana sıçradı.

Yangın, bölgede bulunan çeşitli bitki türlerine ve hassas eko sisteme büyük zarar verirken, bölgede yaşayan birçok kuş türü de dumandan ve alevlerden olumsuz etkilendi.

Biran önce müdahale edilmeli

Bölgede yaşayan çevredeki vatandaşlar, olay yerine biran önce itfaiye ekiplerinin sevk edilmesini ve yangına derhal müdahale edilmesini istedi.

Bitki örtüsüne ciddi zarar verebilir

Vatandaşlar, yangının daha da büyümeden kontrol altına alınması gerektiğini aksi takdirde yangının bölgede bulunan bitki örtüsüne ciddi zarar vereceği kaydedildi.

Bu üzücü olay, bir kez daha çevreye ve doğal güzelliklere karşı bilinçsiz ve umursamaz davranışın ne kadar yıkıcı olabileceğini gözler önüne serdi.