Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da uyuşturucuya karşı kampanya başlatılacak!

Diyarbakır’da düşen uyuşturucu kullanımı yaşına karşı önlem almak gerektiğinin altını çizen Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, madde kullanımına karşı Eylül ayında kampanya başlatacaklarını belirtti.

Diyarbakır’da düşen uyuşturucu kullanımı

Hasan Dersan

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çocuk Komisyonu’nun 9 Ağustos’ta açıkladığı “Diyarbakır Çocuk Raporu”na göre, Diyarbakır’da bağımlılık yaşı 9’a düştü. Raporda, okulların uyuşturucunun satış yeri haline getirilmesinin neredeyse kamusal bir bilgi olduğuna işaret edildi.

6 ayda 41 bin başvuru

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir ise uyuşturucuya dair 10 Ağustos’ta bazı veriler açıkladı. Emir’in Sağlık Bakanlığı raporlarına dayandırdığı verilere göre, 2015’ten 2021 sonuna kadar ALO 191’e toplam 358 bin 627 çağrı yapıldı. 2015-2022 döneminde ise uyuşturucu ve alkol bağımlılığına karşı yapılan çağrı 1 milyon 88 bin 741’e ulaştı. 2023 yılının yalnızca ilk altı ayında ise 41 bin 529 başvuru yapıldı

Uyuşturucuya karşı kampanya

Uyuşturucu kullanımının artması ve kullanım yaşıyla ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, Eylül ayında uyuşturucu kullanımına karşı kampanya başlatacaklarını duyurdu.  Eğitim Sen Yönetim Kurulu tarafından oluşturulacak program kapsamında çalışma başlatacaklarını anlatan Güneş, “Toplantılarla, broşürlerle, okulda rehber öğretmenlerle bilgilendirici çalışmalarla, önce öğretmenlere sonra öğrencilere bunun eğitimini vermeye çalışacağız. Mahallelere inme, broşürleri mahallelerde dağıtma, mahalleliyi bilinçlendirme daha sonra madde kullanımını tespit ettiğimiz kişilerin sağlıkçı arkadaşlarla beraber bunun tedavisini yürütme, bırakmaya dönük çalışmalar olacak” dedi.  Güneş, çalışmanın tamamlaması ardından kamuoyuna da duyuracaklarını belirtti.