Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da toplu taşımaya dört ayda üçüncü zam!

Diyarbakır’da, şehir içi toplu taşımaya haziran ayından bu yana üçüncü kez zam yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsleri Kooperatifi’nin yüzde 50 oranında zam talebine karşılık yüzde 33 artış yapılmasına karar verdi. Böylelikle minibüslerde 10 TL olan tam ücret 14 liraya, Belediye ve halk otobüslerinde ise tam ücret 10 TL’ye yükseldi. Zamlı tarife bugün itibari ile uygulanacağı öğrenildi.

Diyarbakır’da, şehir içi toplu

Süleyman Aydın

Diyarbakır’da akaryakıt, asgari ücret ve yedek parçalara gelen zamları gerekçe gösteren Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası, ulaşım ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Bunun üzerine kentte toplu taşıma ücretlerine yüzde 33 oranında bir zam daha yapıldı. Böylelikle Diyarbakır’da şehir içi ulaşıma haziran ayından bu yana üçüncü kez zam yapılmış oldu. Yapılan zammın 29 Eylül 2023 Cuma günü (yarın) itibari ile uygulanacağı öğrenildi.

Yeni tarife

İşte Diyarbakır’daki şehir içi ulaşımdaki yeni zamlı tarife;  Minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 8 lira, tam 14 lira, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde öğrenci 6 lira, tam 10 liraya, Özel Halk Otobüslerinde öğrenci 6 lira, tam 10 lira olarak belirlendi.