Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Ramazan Alışverişi: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Tepkili

Diyarbakır’da Ramazan ayı ile birlikte gelen alışveriş telaşı, artan fiyatlarla gölgelendi. Market, manav ve kasaplarda günlük ihtiyaçlar bir önceki yıla göre 2-3 kat arttı. Artan fiyatlar nedeniyle emekliler ve asgari ücretliler için et almak artık hayal haline gelmiş durumda. Ekmeğin 15 TL’ye satıldığını ve bazılarının bir kilo domates bile alamadığını belirten vatandaşlar, Diyarbakır’da etin kilosunun 500 TL, kıymanın kilosunun ise 450 TL’den satıldığını söylüyor.

Diyarbakır'da Ramazan ayı ile

Diyarbakır’da Ramazan Alışverişi: Fiyatlar Uçtu, Vatandaş Tepkili! Diyarbakır’da Ramazan ayı ile birlikte gelen alışveriş telaşı, artan fiyatlarla gölgelendi. Market, manav ve kasaplarda günlük ihtiyaçlar bir önceki yıla göre 2-3 kat arttı. Artan fiyatlar nedeniyle emekliler ve asgari ücretliler için et almak artık hayal haline gelmiş durumda. Ekmeğin 15 TL’ye satıldığını ve bazılarının bir kilo domates bile alamadığını belirten vatandaşlar, Diyarbakır’da etin kilosunun 500 TL, kıymanın kilosunun ise 450 TL’den satıldığını söylüyor.

 

 

Diyarbakır‘da Ramazan ayı ile birlikte alışveriş telaşı da başladı. Ancak bu sene vatandaşları üzen durum, market, manav ve kasaplarda günlük ihtiyaçların fiyatlarının bir önceki yıla göre 2-3 kat artmış olması. Bu durum, özellikle asgari ücretle çalışan ve dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kira, su faturası, elektrik, doğalgaz ve özel harcamalar da vatandaşın geçimini zorlaştırırken, Ramazan alışverişi için çarşı-pazara çıkanlar fiyatlardan şikayetçi.

Fiyatların ateş pahası

Rûdaw ekibinin Diclekent pazarında mikrofon uzattığı vatandaşlar, Ramazan’ın geldiğini ancak ihtiyaçlarını karşılayacak maaşlarının olmadığını ifade ediyor. 7 kişilik bir aileye sahip olduğunu ve ne yapacağını şaşırdığını belirten bir vatandaş, fiyatların ateş pahası olduğunu ve nasıl oruç tutacağını soruyor.

Et almak artık hayal

Ekmeğin 15 TL’ye satıldığını ve bazılarının bir kilo domates bile alamadığını belirten vatandaşlar, Diyarbakır’da etin kilosunun 500 TL, kıymanın kilosunun ise 450 TL’den satıldığını söylüyor. Günlük geçindiklerini ve ne zaman et aldıklarını hatırlamadıklarını ifade eden vatandaşlar için artan fiyatlar nedeniyle et almak artık hayal haline gelmiş durumda.

‘Fiyatlar kontrol altına alınmalı’

“Geçen sene Ramazan’da 100 liraya aldığım alışverişi bu sene 300 liraya alamıyorum. Bu fiyatlar nasıl bu kadar arttı?” diye soran emekli bir vatandaş, “Emekliyim, maaşım belli. Bu fiyatlarla geçinmek çok zor. Ramazan’da soframızda ne olacak bilmiyorum. Domates 10 lira, biber 15 lira. Bu fiyatlarla nasıl besleneceğiz?  Ramazan bereket ayıdır ama bu fiyatlarla bereket kalmadı. Soframızda ekmek ve peynirden başka bir şey kalmayacak gibi görünüyor. Hükümetten bu fiyatların kontrol altına alınmasını istiyoruz” dedi.