Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Öcalan İçin Yürüyüş Başlatılacak!

Diyarbakır’da siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri, Kürt sorununun çözümü ve Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı 1-15 Şubat tarihleri arasında “Büyük Özgürlük Yürüyüşü” başlatacaklarını duyurdu.

Diyarbakır’da siyasi parti ve

Diyarbakır’da Öcalan İçin Yürüyüş Başlatılacak! İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan için yürüyüş başlatılacak.

 

Diyarbakır’da İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde tutulan Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun demokratik çözümü için Öcalan‘ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle yürüyüş başlatılacağı açıklandı.

 

Kentteki bir otelde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Kongersi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Keskin Bayındır ve Çiğdem Kılıçgün Uçar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri katıldı. Ayrıca çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve kurum temsilcisi de açıklamaya katıldı.

 

75 KİŞİ YÜRÜYÜŞTE YER ALACAK

DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın, 75 insan hakları aktivistinin yürüyüşte yer alacağını ifade etti. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “İmralı tecridini kırmak ve Kürt sorununun demokratik çözümü için özgürlük yürüyüşü başlatıyoruz” başlıklı Kürtçe metni okudu.

 

Yürüyüşün 1 Şubat’ta başlayacağı 15 Şubat’a kadar devam edeceği vurgulandı.