Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘Medyada Etik ve Etik Denetimi Atölyesi’ düzenlendi

Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Gazeteci Doğan Satmış, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Sümerpark Yerleşkesi’nde, gazeteci ve öğrencilere meslek etiği konusunda eğitici seminer verdi.

Basın Konseyi Yüksek Kurul

Diyarbakır‘da ‘Medyada Etik ve Etik Denetimi Atölyesi’ düzenlendi

 

Güney Avrupa’da Medya’da Güven Oluşturmak: Kamusal Bir Görev Olarak Gazeteciliğe Destek projesi çerçevesinde;

Basın Konseyi, UNESCO ve Avrupa Birliği desteğiyle Medya’da Etik ve Etik Denetimi atölyesi düzenlendi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Sümer Park Yerleşkesi’nde bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyesi Doğan Satmış, meslek ettiği hakkında dünya ve Türkiye’den örnekler vererek, gazetecilerin konuyla ilgili görüşlerini dinledi.

Diyarbakır'da 'Medyada Etik ve Etik Denetimi Atölyesi' düzenlendi

BİRÇOK KİŞİ KATILDI

Atölyeye Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti  (GGC) Başkanı Felat Bozarslan ile bölgede görev yapan çok sayıda gazeteci ile birlikte Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim gören genç gazeteci adayları da katıldı.

Atölyeye katılan deneyimli gazeteciler, deneyimlerini genç gazeteci ve öğrencilerle paylaştı. Mesleğin zorluklarına ve fırsatlarına değinen gazeteciler, bölgede ve ülke genelindeki medya ortamının dinamiklerini, gazetecilikte başarıya giden yolları ve etik sorumlulukları ele aldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GGC Başkanı Felat Bozarslan, cemiyet olarak meslek etiğiyle ilgili deneyimli gazetecilerin verdiği bilgilerin her zaman faydalı olacağını belirterek, bu konuda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Atölyenin sonlarına doğru tecrübeli gazeteci Satmış, ulusal gazetelerde yayınlanan haber küpürleri üzerinden örnekler vererek, meslek ahlakı konusunda genç gazetecilerle bilgi alış-verişinde bulundu.