Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Mavi Vatan konferansı

Dicle Üniversitesinde “Mavi Vatan: Çevremizdeki Gelişmeler” konulu bir konferans düzenledi.

Dicle Üniversitesinde "Mavi Vatan:

Diyarbakır‘da Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Mavi Vatan: Çevremizdeki Gelişmeler” konulu bir konferans düzenledi.

 

Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte Sur Kaymakamı ve Sur Belediye Başkan Vekili Asım Solak selamlama konuşması yaptı.

Konuşmacı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, konferansta katılımcılara Türk milletinin denizcilikle ilişkisinin asırlar öncesine dayandığını ifade etti.

diyarbakirda-mavi-vatan-konferansi

Doç. Dr. Cihat Yaycı, sunumunda Türk denizcilik tarihi, Türklerin Ege ve Akdeniz hakimiyeti tarihi, dünya deniz ticareti ve enerji kaynakları örneğinde denizlerin önemi ve Türkiye’nin neden denizlere önem vermesi gerektiği konularından bahsetti.

Dünya doğalgaz, petrol ve kaya gazı rezervlerinin önemli bir kısmını derinliklerinde barındıran denizlerin, gelecek yüzyıllarda uluslararası mücadele alanına dönüşeceği öngörüsünde bulunan Doç. Dr. Yaycı, Türkiye’nin gelecek nesillerinin bu bilinçle hareket ederek bu sürece sahip çıkacağını ümit ettiğini ifade etti.

Program sonunda Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u makamında ziyaret etti.

diyarbakirda-mavi-vatan-konferansi