Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Hasarlı Binaların Yıkımı Mağdur Ediyor!

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde devam eden hasarlı binaların yıkım çalışmaları nedeniyle yapılan uzun süreli elektrik kesintileri mağduriyete yol açtı.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi Şeyh Şamil Mahallesi’nde devam eden hasarlı binaların yıkım çalışmaları nedeniyle yapılan uzun süreli elektrik kesintileri mağduriyete yol açtı.

6 Şubat depreminin üzerinden 11 ay gibi bir süre geçmesine rağmen Diyarbakır’da hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır’da hasarlı binaların en fazla olduğu ilçelerden biri olan merkez Bağlar İlçesi’ndeki yıkımlar zaman zaman mağduriyete yol açıyor. Bugün Şeyh Şamil Mahallesi’nde başlayan bina yıkımları nedeniyle Gazi 2., 499, 498, 49, 496, 532, 533, ve 532 sokakta sabah 08.00 ile akşam 20.00 arasında yaşanan planlı elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etti.

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Çevre Şehircilik Derneği (DİKENT) Başkanı Mehmet Ali Elbey, Sokaklardaki kesintiler halkı mağdur ettiğini ifade ederek, “Konu ile ilgili TEDAŞ’ın halkın mağduriyetini gidermesi lazım. Söz konusu fatura gecikmeleri olunca Dicle EDAŞ aç kapat yapıyor. Ancak halkın mağduriyetini göz önünde bulundurmuyor! Nerede bu idare?” ifadelerini kullandı.

 

Elbey’den Dicle Elektrik’e tepki!

 

Dicle Elektrik’e seslenen Elbey, “Esnaf ve halk sizi idare etmek zorunda kalıyor! Soruyorum siz faturalar gecikmesinde halkı idare ediyor musunuz? Yıkımı gerçekleştirilen bölge muhtemelen 1 ay sürecek TEDAŞ’ın bu bölgeye herhangi bir katkısı olacak mı? Veya cihaza bağlı olan hastalar ve esnaflara insiyatif uygulayacak mı? Bunun adı kontrolü yıkım kabul ediyoruz fakat mağduriyetleri geçici elektrik akımı enerjisinin TEDAŞ’ın göz önünde bulundurması gerek. Halk ve esnaf 186 çağrı bırakıp ihbar durumundan bile netice alamıyorlar!” diye konuştu.

 

Kesintiler yıkımdan dolayı can ve mal güvenliği için

 

Dicle Elektrik AŞ yetkilileri de, Şeyh Şamil Mahallesi’nde belirtilen sokaklarda elektrik kesintilerin zorunlu kesintiler olduğunu ifade ederek, “Bu yerlerde bir kaç gündür yıkım çalışmaları var. Yıkım olduğundan dolayı elektriklerin kesilmesi can ve mal güvenliği için gerekli ve zorunluluktur” dedi.