Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da arsa sahiplerine imar tokadı

Diyarbakırlı vatandaşlar, ülke genelindeki yüksek enflasyondan etkilenmemek ve birikimlerini korumak amacıyla yatırımlık ve geleceği parlak arazilere yöneldi. İmarsız arsaların daha uygun olması nedeniyle orta ve uzun vadede kazanç elde etmeyi hedefleyen yatırımcılardan bazıları yükselen fiyatları fırsat bilerek ellerindeki arazileri sattı. Ancak satışın üzerinden henüz bir hafta dahi geçmeden pişman oldu. Pişmanlığın sebebi ise sattıkları arazilerin bulunduğu bölgeye imar geleceği söylentileriyle fiyatın iki katına çıkması. Şimdi sattıkları arazilerini iki-üç katı fiyattan geri almak için emlakçılarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Diyarbakırlı vatandaşlar, ülke genelindeki

Süleyman Aydın / Osman Ergün

Türkiye’de vatandaşlar yüksek enflasyon karşısında parasını koruma derdine düştü. Daha çok döviz, altın, gayrimenkul ve arazilere yönelen vatandaşlar, en azından birikimlerinin enflasyon karşısında erimesinin önüne geçmeye çalışıyor. Ülke genelindeki durumun bir benzeri Diyarbakır’da da hakim. Vatandaşlar, birikimlerini ağırlıkta arsa ve gayrimenkullere yöneltti.

ARAZİ FİYATLARI TAVAN YAPTI

Uzun süreden bu yana durgun olan arazi ve gayrimenkul piyasası Diyarbakır’da bazı bölgelerde son bir haftadır olağanüstü bir hareket kazandı. Bu hareketin sebebi ise Merkez Bağlar ilçesi Alipınar Garbiçanakçı, Batıçanakçı ve Ağaçğeçidi Mahallesin’in imara açılacağı söylentisi. Kent genelinde hakim olan bu söylenti sonrasında söz konusu bölgede arazi fiyatlarının tavan yapması beklentisi.

ARSALARINI SATANLAR PİŞMAN OLDU

Bu durum farklı bir meseleyi de doğurdu. Adı geçen mahallerde arsası bulunan vatandaşlardan bazıları, arazilerini gelen uygun alım tekliflerini değerlendirip satış yaptı. Kısa süre önce sattıkları arsalarının üzerinden bir hafta geçmeden imar açılacağı söylentileri üzerine pişman olan satıcılar, arazilerini geri alma telaşına düştü. Sattıkları fiyatın iki katı bir rakama yeniden arazilerini almak üzere emlakçılarla pazarlığa oturan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

SATTIĞI ARAZİLERİNİ İKİ KATINA YENİDEN ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Batıçanakçı bölgesinde arazisini bir hafta önce sattığını söyleyen Kadri Kaya, “Pandemi döneminde uygun fiyata aldığım arazimi iyi fiyat gelince sattım. Önceki gün sattığım bölgenin imara açılacağını duydum. Bunun üzerine bende sattığım araziyi yeniden almak istedim ancak sattığımın iki katı bir fiyat isteniyor. Ederini bilmiyorum ama sattığım için pişmanım. Şimdi almak için çabalıyorum, hakkımızda hayırlısı” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLERDE BÖLGEDEN ARAZİ ALMAYA BAŞLAMIŞLAR

Garbiçanakçı mahallesinde yatırımlık arazi aldığını ve kısa süre önce iyi rakamlardan sattığını beyan eden Abdurrezzak Çakmak ise, “Yıllarca imar gelecek diye bekledik. Bir türlü imar gelmeyince satıp bir daire almak istedim. İstediğim rakamlara uygun bir daire bulamayınca yeniden arazi almaya yöneldim. Ancak gördüm ki dönümünü beş yüz liraya sattığımız yeri bin liraya dahi alamıyoruz. Daha önce 4 dönümüm vardı ancak şimdi ancak iki dönüm alabiliyorum. Dönüm bazında arazim azalmış olabilir ama yine de memnunum. Hangi emlakçıya gidiyorsun arazi kalmamış müteahhitlerde bölgeden arazi satın almaya başlamışlar. Eğer onlar alıyorsa belli ki bir şeyler vardır. Herkes kısmetini yer” diye konuştu.