Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Akıl almaz Kira Fiyatları: Lüks mü, Fahişlik mi?

Diyarbakır‘da Akıl almaz Kira

Diyarbakır‘da Akıl almaz Kira Fiyatları: Lüks mü, Fahişlik mi? Deprem sonrası kiralarda yaşanan düşüşe rağmen bazı bölgelerde fahiş fiyatlar dikkat çekmeye devam ediyor. Kayapınar’da 20 bin liranın altında 4 odalı ev bulmak imkansızken, Bağlar’da kiralar 7-8 bin lira bandında seyrediyor. Bu tabloda, 42 bin 500 TL kira bedeliyle ilana çıkan bir daire şaşkınlık yarattı.

 

 

Diyarbakır’da depremden sonra fahiş fiyatlara ulaşan ev kiralarında yüzde 10-15 bandında düşüş olsa da bazı bölgelerde kiralar halen yüksek. Kentin yeni yapılaşan ilçesi olan Kayapınar’da 20 bin liranın altında 4 odalı kiralık ev bulmak imkansız iken, yoksulluğun kol gezdiği Bağlar’da ise kiralar 7-8 bin lira bandında.

Neredeyse her iki kişiden birinin işsiz olduğu, asgari ücretli çalışan sayısının nüfusun büyük kısmına tekabül ettiği Diyarbakır’da, ilana çıkan bir evin kirası şaşırttı. Emlak ofisi, internete verdiği ilanda evinin aylık kira bedelini 42 bin 500 lira olarak belirledi.

Yerden ısıtmalı

232 metrekare olan evi Kayapınar bölgesindeki diğer evlerden ayıran tek özelliği ise, yerden ısıtmalı olması ve merkezi klima sistemi ile soğutmanın sağlanması. Diyarbakır’ın villaların olduğu bölgede dahi kiralar 30-40 bin bandında iken apartman dairesinin 42 bin 500 TL olması şaşkınlık yarattı.