Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır ’daki Mescitte karanlıkta ibadet!

Diyarbakır ’ın Merkez Sur İlçesinde 2016 yılında çıkan çatışmalarda zarar gören 600 tescilli yapı arasında yer alan Hasırlı Mescidinde 4 yıldır elektrik verilmiyor. Çatışmalarda büyük tahribat gören onarıldıktan sonra hizmete açılan Hasırlı Mescitte elektrik olmadığı için karanlıkta ve soğukta ibadet yapılıyor.

Diyarbakır ’ın Merkez Sur

Diyarbakır ’ın Merkez Sur İlçesindeki çatışmalarda ağır tahribata yol açan Hasırlı Mescidi onarılarak 4 yıl önce ibadet açıldı.

Diyarbakır İl Müftülüğünce Müezzin ve İmam ataması yapılarak, 4 yıldır ibadetlerin yapıldığı Hasırlı Mescidinde elektrik sorunu yaşanıyor. Elektrik çekilmemesi nedeniyle Mescidin cemaati kışın soğukta ve karanlıkta ibadet ediyor.

 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün müracaatı yok!

 

Onarımının ardından teslimi yapılan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün camiye elektrik verilmesine yönelik Dicle Elektrik AŞ’ye müracaatı bulunmadığı öğrenildi. Diyarbakır  Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün, 4 yıldır Mescide elektrik bağlanması için neden müracaat etmediği akıllarda soru işaretlerine yol açtı.

 

Cemaat soğukta ibadet ediyor

 

Elektrik olmadığı için mescitte sadece öğle ve ikindi vakitlerinde ibadete açık olarak hizmet veriyor. Duruma tepki gösteren cemaat, karanlıkta ve soğukta ibadet etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek, mescide biran önce elektrik bağlanmasının elzem olduğunu söylediler.

 

Sur olaylarında tahrip edilmişti

 

Hasırlı Cami, Sur’daki çatışmalarda zarar gören UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan çok sayıda tescilli kültür varlığı arasında yer alıyordu.