Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesinde Oryantasyon Programı düzenlendi

Dicle Üniversitesinde eğitim – öğretime yeni başlayan öğrencilerin uyum süreçlerini hızlandırmak, yerleşke kültürüne adapte olmalarını sağlamak ve üniversite yaşamına hazırlamak amacıyla “Oryantasyon Programı” düzenlendi.

Dicle Üniversitesinde eğitim –

Ömer Türk

15 Temmuz Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen oryantasyon programına; Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Prof. Dr. Ezeli Azarkan, Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter M.Sıddık Teksin, dekanlar, akademisyenler, idari personeller ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Dicle Üniversitesi tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başlayan program, açılış konuşmalarıyla devam etti.

 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, yaptığı konuşmada öğrenci odaklı ve kaliteli yükseköğretim hizmeti sunmayı amaç edinen Dicle Üniversitesini seçtiklerinden ötürü tebrik etti ve “Üniversite yaşamına yeni başlamış bireyler olmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Buradaki programımızın amacı sizlere üniversitemizdeki eğitim hayatınız boyunca ihtiyaç duyacağınız konuları açıklayarak sizi aydınlatmaktır” dedi.

 

Üniversite eğitiminin, kişinin hayatındaki önemli basamaklarından biri olduğunu dile getiren Rektör Karakoç, eğitim sürelerini zamanında ve en verimli şekilde tamamlayabilmeleri adına öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

 

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuvarı dinletisi ve Halk Oyunları ekibi gösterisi ile devam eden program da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi, Sağlık, Kültür ve Spor ile Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlıkları, Sürekli Eğitim Merkezi, Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi, yetkilileri tarafından hazırlanan sunumlarla her birimin yöneticisi tarafından öğrencilerin merak ettiği konular hakkında kısa bilgiler paylaşıldı.

 

Yeni öğrencilerin üniversite hayatına ve yerleşke kültürüne hızlı adapte olması amacıyla hazırlanan oryantasyon programında; dersler dışında öğrencilerin faydalanabileceği alanlar, başvuru noktaları, kulüpler, spor ve sosyal tesisler, laboratuvarlar, kütüphaneler, idari birimlerin işleyiş şekli ve öğrencilerin bu birimlerden nasıl destek alabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı.

 

Konuşmaların sonunda destekte bulunan firmalara teşekkür belgesi takdim edildi. Program, kokteyl programı ile son buldu.