Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dicle Üniversitesi’nde “Diyarbakır Kültürü” söyleşi yapıldı

Dicle Üniversitesi Edebiyat ve Sanat Topluluğu tarafından Dicle Divan Sohbetleri kapsamında “Geçmiş ve Gelecek Arasında Anadolu Kültürü ve Diyarbakır” adlı söyleşi düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Edebiyat ve

15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen söyleşi, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atabey Kılıç tarafından sunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız’ın katılımı ile Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Atabey Kılıç Diyarbakır’ın tarihi metinlerde çokça geçtiğini, kentin surları ile gözde bir şehir olduğunu söyledi.

 

“Türkçe’nin en temiz ve yalın kullanıldığı şehirlerin biri İstanbul bir diğeri de Diyarbakır’dır” diyen Kılıç, Osmanlı döneminde Sur içinde bilinen 16 medrese olduğunu, Dünya tarihine bakınca Osmanlı Devleti kadar şiirle uğraşan ikinci bir devlet olmadığını belirtti. Kılıç ayrıca şehrin yetiştirdiği büyük üstatlardan Ahmet Mürşidi’nin hikayelerinin çizgi romanlara, filmlere aktarılması ve gençlere izletilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Mıgırdiç Margosyan’ın “Gavur Mahallesi” adlı kitabından kesitler aktaran Kılıç, Ali Emiri’nin de tek başına değerli bir kültür abidesi olduğunu vurguladı ve Diyarbakır’a olan sevgisini dile getirdi.

 

Söyleşi sonunda hediye takdimi yapıldı. Ayrıca Prof. Dr. Atabey Kılıç, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’u da makamında ziyaret ederek, iyi dileklerini ve temennilerini iletti.