Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti adaylarını Diyarbakır’da tanıtacak

DEM Parti, önseçimlerde kazanan adaylarını Diyarbakır’da tanıtacak. Tanıtım programına Eşbaşkan Tuncer Bakırhan da katılacak.

DEM Parti, önseçimlerde kazanan

DEM Parti adaylarını Diyarbakır’da tanıtacak! DEM Parti, önseçimlerde kazanan adaylarını Diyarbakır’da tanıtacak. Tanıtım programına Eşbaşkan Tuncer Bakırhan da katılacak.

 

 

Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) 29 Ocak Pazartesi Günü Diyarbakır’da kazanan adaylarını açıklayacak. Adayların tanıtımı için düzenlenecek programa DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan da katılacak. Alınan bilgilere göre Diyarbakır’daki aday tanıtımı programında önseçimle belirlenen adaylar kamuoyuna açıklanacak.

 

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan iki gün önce yaptığı açıklamada “Sandıktan çıkan sonuçları kabul edeceğimizi söylemiştik. Biz üstümüze düşeni yaptık, halklar üzerine düşeni yaptılar. Sandıktan çıkan adaylarımızı tanıtmak üzere hazırlıklarımıza başladık. 29 Ocak’ta Diyarbakır’da tanıtım toplantısı yapacağız” demişti.

 

Diyarbakır Büyükşehir adayı açıklanacak mı?

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için gerçekleştirilen önseçimin resmi sonuçları henüz kamuoyuna açıklanmadı. Eşbaşkanlık için ilk oylamada 4. çıkan Doğan Hatun’un ilk seçimin iptalinden sonra ikinci çıktı. İptal edilen ve daha sonra tekrarlanan her iki de birinci gelen Garip Kandemir, ikinci turda Doğan Hatun’un birinci gelmesine itiraz ederek, seçimlere şaibe karıştığını ileri sürdü. Kendisine karşı karalama kampanyası yürütüldüğünü ve delegelerin yönlendirildiğini açıklayan Kandemir, seçimin iptal edilmemesi halinde demokrasi adına partiden istifa edeceğini ve siyaseti de bırakacağını açıkladı. Doğan Hatun’dan şimdiye kadar herhangi bir açıklama gelmez iken, iptal edilen ilk seçimde ve sonrasındaki turda ikinci gelen Cebbar Leygara’nın da sonuca itiraz ettiği öğrenildi. Yarın aday tanıtım toplantısında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayının açıklanıp açıklanmayacağı merak ediliyor.