Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Partili belediye başkanı, meclis üyesini özel kalem müdürü yapmak için başvurdu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra hakkında yurt dışı yasağı konulan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, özel kalem müdürlüğüne getirmek istediği isim için bakanlığa başvuruda bulundu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, partisinden Belediye Meclis üyesi seçilen Güzel Kızoğlu’nu özel kalem müdürü görevine getirmek için harekete geçti.  Beyoğlu, Kızoğlu’nu bu göreve getirmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

12 Aralık 2023’te bakanlığa başvuran Beyoğlu, “açıktan atama izni verilmesini” talep etti. “Başkanlık hizmetlerini aksatılmadan verimli ve etkin bir şekilde yürütülmesi açısından Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna açıktan atanma ihtiyacı duyulmaktadır” denilen başvuruda, söz konusu görev için “en uygun kişinin” Kızıoğlu olduğu savunuldu.

Beyoğlu, ayrıca başvuruda belediyenin toplam personel giderlerinin yüzde 10,31 olduğunu iddia etti.

ak-partili-belediye-baskani-meclis-uyesini-ozel-kalem-muduru-yapmak-icin-basvurdu

Rüşvet soruşturması

Daha önce Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturma kapsamında Bağlar Belediye başkan yardımcısı S.A. ve bir personel tutuklanırken Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için ise yurtdışına çıkış yasağı getirilmişti.

Bağlar Belediyesi’ne başvuran bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan F.K.’nın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün F.K.’ya teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında F.K. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A.’yı da aynı günün akşamı gözaltına aldığı ortaya çıktı. İfade işlemleri sürerken, S.A.’nın aynı zamanda Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü de yaptığı ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında Bağlar Belediye başkan yardımcısı S.A. ve bir personel tutuklanırken Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için ise yurtdışına çıkış yasağı getirildi.