Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Doğu Anadolu Kar-Kış Felaketi! Bin 654 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlanamıyor!

Doğu Anadolu Bölgesi adeta kara teslim oldu. Van, Muş, Hakkari, Ağrı, Erzurum, Ardahan, Şırnak, Tunceli, Kars ve Bitlis’te hayat durma noktasına geldi. Bu illerde bulunan bin 654 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekipleri, 7/24 kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu Anadolu Bölgesi adeta

Doğu Anadolu Kar-Kış Felaketi! Bin 654 Yerleşim Yerine Ulaşım Sağlanamıyor! Doğu Anadolu’daki 10 ilde bin 654 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

 

HAKKARİ’DE 263 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

 

Hakkari kent merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Derecik ilçelerinde dünden bu yana aralıklarla etkili olan kar, ulaşımda aksamalara neden oldu. İl Özel İdaresi’nden alınan bilgiye göre, kar ve tipi nedeniyle kent genelinde 263 yerleşim yerinin yolu kapandı. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

MUŞ’TA 114 KÖY YOLUNUN KAPANDI

 

Muş’ta iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, olumsuz hava koşulları nedeniyle 114 köy yolunun kapandığını belirtti.

 

 

VAN’DA 13 İLÇE 655 YERLEŞİM YERİ YOLU KAPANDI

 

Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 66, Başkale’de 33, Çatak’ta 100, Çaldıran’da 41, Edremit’te 3, Erciş’te 140, Gevaş’ta 28, Gürpınar’da 94, İpekyolu’nda 14, Muradiye’de 37, Özalp’ta 52, Saray’da 12 ve Tuşba’da 35 olmak üzere toplam 655 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

 

 

BİTLİS’TE HAYAT DURDU, 245 KÖYE ULAŞIM  YOK

 

Dün etkili olan ve akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye, yüksek kesimlerde ise bir metreye ulaştı.

 

Sabah saatlerinden itibaren kar yağışı dururken, karla mücadele çalışması başlatıldı. Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar ve tipi sonucu 245 köy yolunun kapandığını belirtti.

 

Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. Belediyeye ait ekipler ise ara arterler ve mahallelerde kapanan yolların ulaşıma açılması için yoğun mesai harcıyor.

 

 

AĞRI’DA 70 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Dünden beri devam eden kar yağışı nedeni ile Ağrı’da tüm her yer beyaza büründü. Belediye ekipleri sabah saatlerinde tuzlama çalışmasına başladı. Karayollarına bağlı ekipler kar temizleme çalışmasını sürdürüyor. Ağrı’da olumsuz hava koşulları nedeni ile 70 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı ekipler kapanan köy yollarının yeniden trafiğe açılması için çalışmasını sürdürüyor.

 

 

ERZURUM’DA 241 MAHALLE YOLU KAPANDI

Erzurum’da dün etkili olan kar, yüksek kesimlerde aralıklarla sürüyor. Yağışlar zaman zaman tipinin de etkili olduğu ilde, 241 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

 

 

ARDAHAN, TUNCELİ, KARS VE ŞIRNAK’TA 76 KÖY YOLU KAPANDI

 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kars’ın Akyaka ilçesinde 5 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri yolların ulaşıma açılması için çalışma yaptı. Şırnak’ta ise 12 köy yolu olumsuz hava koşulları nedeni ile ulaşıma kapandı. Ekipler yolların yeniden trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Ardahan’da yoğun kar nedeniyle kapanan 14 köy yolunun açıklaması için çalışma başlatıldı. Kentte etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede kapanan 14 köy yolu için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Tunceli’de yüksek kesimlerde etkili olan aralıksız kar yağışıyla birlikte 50 köy yolu ulaşıma kapandı. Pülümür, Nazimiye, Hozat ve Ovacık ilçelerinde kar yağışı etkili oldu.