Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar satışa çıktı!

Kurban Bayramı dolayısıyla Batman Canlı Hayvan Borsasında görücüye çıkarılan kurbanlıklar, satışa sunulmaya başlandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla Batman

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar satışa çıktı!

Hayvan pazarındaki durgunluk, 16 Haziran Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle bir kez daha yerini hareketli günlere bıraktı.

Hayvan pazarında tatlı bir telaş yaşanırken, günün ilk ışığıyla pazara getirilen kurbanlıklar ise alıcılarını bekliyor.

Kurulan pazarda büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 50 bin ila 150 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 9 bin ila 15 bin TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Pazarda şu an için bir durgunluğun yaşandığını belirten hayvan satıcıları, halkın dini vecibelerini yerine getirmek için bayrama birkaç gün kala hayvan almaya geldiğini söyledi.

Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar, İLKHA muhabirine, kurbanlıkların hayvan pazarında yerini almaya başladığını söyledi.

“Yoğunluk bayrama 3-4 gün kala başlıyor”

Şu an için ciddi bir yoğunluğun olmadığını ifade eden Rüzgar, “Batman’da kurban alma yoğunluğu genelde Kurban Bayramı’na 3-4 gün kala başlıyor. Şu anda ise satıcılar kurbanlık hayvanlarını temin etmişler. Bu sene kurbanlık hayvan temininde sorun yok. Fiyatları ise küçükbaşlar 9 ila 10 bin lira civarındadır. Bu şekilde bir hayvandan yaklaşık 20 kilogram et ve bu da etin kilosunun 450 lira geldiğini gösteriyor.” dedi.

“Hayvan fiyatları düştü”

Büyükbaş hayvan fiyatlılarının ise 100 bin ila 150 bin lira arasında değiştiğini aktaran Rüzgar, “Bununda kilogramı ortalama 400 liraya tekabül ediyor. Hayvan fiyatları geçen sene göre normaldir. Çünkü geçen sene bir küçükbaş hayvanın ortalama fiyatı 6-7 bin lirayken şu anda 9-10 bin lira arasındadır. Hatta son iki ay içerisinde hayvan fiyatları düştü.” diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlıklar satışa çıktı!

“Güneydoğu’da kurban fiyatları batı illerine göre daha uygundur”

Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlıklarını hayvan pazarına getirdiğini belirten hayvan satıcısı Murat Gül, “Hâlâ satışlar başlamadı. Kurban fiyatları ucuz gittiği için kimse satamıyor. Güneydoğu’da kurban fiyatları batı illerine göre daha uygundur. Şu an satışlar olmadığı için piyasa gittikçe düşüyor. Hatta ithal mal gelecek diye herkes elindekini çıkarmak istiyor. Küçükbaş hayvanların fiyatı kilosuna göre değişiyor. Kurbanlar 9 bin liradan başlıyor 15 bin liraya kadar çıkan hayvan var. Büyükbaşlarda ise hayvana göre 50-60-70-100 bin hatta 150 bin liraya kadar çıkıyor. Şu an fiyatlar bu civardadır.” ifadelerini kullandı.

“Soran çok ama alıcı yok”

Şu an için piyasada istenilen hareketliliğin oluşmadığını belirten bir diğer hayvan satıcısı Mehmet Avşin ise şunları söyledi:

“Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen halen kurbanlar gitmiyor ve piyasa durgundur. Soran çok ama alıcı yok. Kurbanlarımız elimizde kaldı. Millet son haftaya kadar fiyat soruyor ve o zaman almaya başlıyor. Şu anda ise hayvan piyasası durgundur. Çünkü millet geçen seneye göre kurbanlık fiyatlarını yüksek görüyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların fiyatı kilosuna ve büyüklüğüne göre değişiyor. Bayrama yakın satışların başlamasını bekliyoruz.”