Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!

Havalı Silahlar Federasyon Kupası ve Milli Takım Seçme Müsabakalarında Diyarbakırlı milli Atıcı sporcular toplamda 7 madalya kazanarak büyük başarı elde etti.

Havalı Silahlar Federasyon Kupası

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!

 

12 – 15 Ocak 2024 tarihleri arasında Mersin Erdemli’de yapılan Havalı Silahlar Federasyon Kupası ve Milli Takım Seçme Müsabakalarında Diyarbakırlı milli Atıcı sporcuların toplamda 7 madalya kazanarak Büyük başarı elde etti.

Diyarbakırlı milli Atıcı sporcular Esin Akgün ve Ömer Akgün Macaristan yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Milli Takımı temsil edecekler.

Mersin erdemli Poligonunda yapılan ve Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen Havalı Silahlar Federasyon Kupasına Türkiye genelinde 560 sporcu katıldı.

Gün sonunda ferdi kategorisinde büyük erkeklerde Mert Nalbant, büyük kadınlarda Esin Akgün, genç erkeklerde Ahmet Kenan Ergin ve genç kadınlarda Hatice Yel birinciliğe ulaşmayı başardı.

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!

“DERECEYE GİREN SPORCULAR TÜRKİYE’Yİ AVRUPA’DA TEMSİL EDECEK”

 

Türkiye Atıcılık Federasyon Asbaşkanı Kadir Akgün, Türkiye genelinde 560 sporcunun katılım sağladığı Havalı Silahlar Federasyon Kupası müsabakalarında başarı ve derece elde eden sporculardan  Avrupa Şampiyonasında milli takımı aday kadrosunu oluşturulacağını belirtti.

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!

Yarışlarda dereceye giren sporcuların Atıcılık Milli Takımı’na dahil edileceğini belirten Aygün;

“Özellikle genç sporcularımızın atıcılık sporuna ilgisi çok büyük. Bu yılın ilk müsabakası ve bizim için çok önemli. Bizim olimpik takımımız mevcut. Atışlarda yurt dışı baraj puanlarını geçenler arasından mart ayında Macaristan’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için milli takım sporcuları seçeceğiz ve Avrupa Şampiyonası’na göndereceğiz. Avrupa Şampiyonası’nın önemi olimpiyatlar için kota vermiş olması. Bizim amacımız olimpik takımın yanına birkaç sporcunun daha eklenmesidir. Avrupa Şampiyonası’ndan 1-2 kota alabiliriz diye düşünüyorum.” diye konuştu.

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!

Yapılan “Havalı Silahlar Federasyon Kupası” müsabakalarında başarılı ve derece elde eden Diyarbakırlı milli Atıcı sporcuların aldığı derece ve madalya sıralaması ise şöyle;

 

Büyük Bayan Tüfek

Esin AKGÜN 1.

Büyük Erkek Tüfek

Ömer AKGÜN 2.

Yıldız A Erkek Tüfek

Enes Faruk DURMAN 2.

Yıldız Bayan Tüfek Takım 1.

Asude ALTINBAŞAK

Meyrem ÜSLÜ

Naz SÖNMEZ

Genç Bayan Tüfek Takım 2.

Ezgi AKGÜN

Sultan AKGÜN

Medine GENÇER oldu.

Müsabakalarda şampiyon olan Diyarbakırlı milli Atıcı sporcular Esin AKGÜN ve Ömer AKGÜN Şubat ayında Macaristan Gyor’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında Milli Takımımı temsil edecekler.

Diyarbakır Atıcılıkta başarıya doymuyor!