Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden Bir İlk: Hastanın Kalbine 3 Kablolu Pil Takıldı

Muş’ta kalp problemi nedeniyle tedavi gören hasta, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi kardiyoloji doktorları tarafından başarılı bir operasyonla kalbine “üç kablolu pil” takıldı.

Muş’ta kalp problemi nedeniyle

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nden Bir İlk: Hastanın Kalbine 3 Kablolu Pil Takıldı. Doktorlar tarafından başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

 

Muş’ta rahatsızlanarak yoğun bakıma alınan hastaya kalp pili takılmasının önerilmesi üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden Muş’a giden Doç. Dr. Mehmet Özbek (observer), Uzm. Dr. Ahmet Ferhat Kaya ve Uzm. Dr. Furkan Yetmiş tarafından operasyona alındı.

 

Kardiyoloji uzmanları tarafından yapılan tetkikler sonucunda 3 kablolu kalp pili takılması uygun görülen hasta, Muş İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mehmet Kabak’ın girişimleri ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen Doç. Dr. Mehmet Özbek (observer), Uzm. Dr. Ahmet Ferhat Kaya ve Uzm. Dr. Furkan Yetmiş tarafından Muş Devlet Hastanesinde operasyona alındı.

 

Operasyon için onayı alınan 60 yaşındaki hasta, Doç. Dr. Mehmet Özbek (observer), Uzm. Dr. Ahmet Ferhat Kaya ve Uzm. Dr. Furkan Yetmiş tarafından anjiyo ünitesine alınarak 3 kablolu kalp pili başarıyla takıldı. Takiplerinde herhangi bir problemi olmayan hasta iki günde taburcu oldu.

 

 

 

MUŞ’TA İLK KEZ YAPILDI

 

Kalp pillerinin, kalbin yavaş çalışmasına bağlı olarak gelişen sorunları düzeltmede kullanıldığını belirten Doç. Dr. Mehmet Özbek, “3 kablolu kalp pilleri, başlıca sol dal bloğu olan kalp yetmezliği bulunan hastaların tedavisinde kullanılan bir pil grubudur. 3 kablolu denmesinin nedeni, kalbin üç ayrı odacığını uyaran 3 adet kablosunun olmasıdır. Bunun yanı sıra ikinci en önemli özelliği; kalpteki hayati risk taşıyan ani ritim değişimlerini fark etmesi ve bu ritim bozukluklarını şok uygulaması ile düzeltmesidir. Bu tedavi Muş’ta ilk defa yapıldı. Bölgede genelde üniversite hastaneleri haricinde yapılmayan bir tedavidir” ifadelerini kullandı.