Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuklar için yeni tehlike: SimSimi

SimSimi uygulaması herkesin kolaylıkla erişebildiği bu uygulamanın hedefinde çocuklar var. Uzmanlar ise uyarıda bulundu.

SimSimi uygulaması herkesin kolaylıkla

Çocuklar için yeni tehlike: SimSimi! SimSimi uygulaması herkesin kolaylıkla erişebildiği bu uygulamanın hedefinde çocuklar var. Uzmanlar ise uyarıda bulundu.

 

İnternette çocuklar için tehlike yaratan uygulamalar giderek artıyor. Son zamanlarda sıkça duyulan uygulamanın ismi Simsimi.

NTV’de yer alan habere göre, daha çok çocukların kullandığı uygulamaya kendisini çocuk gibi gösteren yetişkinlerin de kayıt olduğu ortaya çıktı.

“Hem yaşı küçük olmasına rağmen yaşını küçük göstererek bu platformu çocuklarımız kullanabiliyor daha da kötüsü yaşı büyük olmasına rağmen kendisini çocuk gibi göstererek yetişkinler özellikle sapkın düşünceler içerisinde olan yetişkinler bu programı kullanabiliyorlar.” diyen Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, “Eğer cinsel içerikli yazışmalar oluyor ise bazı talepler oluyorsa bu kişilerin pedofili olma ihtimali yüksek.” ifadelerini kullandı.

Bu şekilde çocuklarla başlayan sohbet istismar ya da tehdide kadar varabiliyor

‘Çocuklar yakından takip edilmeli’

Uzmanlara göre aileler çocukların psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmeli.

Kazdal bu noktada, “Programı kullanan çocukların ve burada iletişimde olan çocukların stres ve kaygı seviyesinin çok yükselmesine eğer içinden çıkamıyorsa depresif belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor.” uyarısında bulundu.

Peki aileler bu tarz uygulamalardan nasıl korunacak?

Uzmanlar, çocukların akıllı telefon ve saatlerinde girebilecekleri uygulamaları denetleyen programlar olduğuna dikkat çekiyor.