Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’deki Soykırıma Sanatla Dikkat Çektiler

15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde Filistin’de yaşanan soykırıma “Sanatın Evrensel Dili Susturulan Çocuklar İçin Konuşuyor” adlı tiyatro gösterimi ve sergi ile dikkat çekildi.

15 Nisan Dünya Sanat

Gazze’deki Soykırıma Sanatla Dikkat Çektiler. Filistin’de yaşanan soykırıma tiyatro gösterimi ve sergi ile dikkat çekildi.

 

TİYATRO, MÜZİK VE SERGİ

 

Esenler Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde, Gazze’de devam eden soykırımlara dikkat çekmek amacıyla tiyatro gösterimi, müzik dinletisi ve sergi düzenledi.

 

“Sanatın Evrensel Dili Susturulan Çocuklar İçin Konuşuyor” sloganıyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlikte, yaşanan vahşet ve zulme karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla kanlı çocuk ayakkabıları sergilendi.

 

KUDÜS TEMALI ŞARKILAR

 

Esenler Belediyesi Sanat Evi’nde konservatuvar eğitimi alan ve konservatuarı kazanıp mezun olan eğitmenler, sevilen şair ve sanatçıların Kudüs ve Filistin temalı şarkılarını seslendirdi.

 

Tiyatro gösteriminde ise drama öğrencileri, bir anne ve babanın çocuklarını kaybettiği andaki acısını ve çaresizliğini sahneye taşıdı.