Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Ramazan etkinlikleri aralıksız sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayına özel hazırladığı kültür-sanat takvimi kapsamında Dr. Senai Demirci ve sanatçı Eşref Ziya’yı Diyarbakırlılarla buluşturdu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ramazan

Diyarbakır’da Ramazan etkinlikleri aralıksız sürüyor

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘2024 Ali Emiri Kültür-Sanat Sezonu’ Ramazan ayı etkinlikleriyle devam ediyor.

“Bereketin İzinde Diyarbakır’da Ramazan” mottosuyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Senai Demirci ve Eşref Ziya beraber sahne aldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Senai Demirci ‘Ümmet Coğrafyası’ üzerine söyleşi gerçekleştirirken Eşref Ziya ise sevilen ezgilerini seslendirdi.

Diyarbakır’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Senai Demirci, “İslam coğrafyasında yapay sınırlar var. Kalpler hep beraber atıyor.” dedi.

Diyarbakır'da Ramazan etkinlikleri aralıksız sürüyor

Konuşmasında İslam Tarihi’nden olaylar da anlatan Demirci, şöyle konuştu:

“Paris’in o meşhur Şanzelize Meydanı Gazze oldu. New York’un Meydanı Gazze oldu. New York yolları Gazze oldu. Almanya’da, İspanya’da herkes yürüyor şu anda. Bu kadar şehit diridir ve aynı zamanda diriltir.”

Sanat ve sanatçılar üzerine konuşan Eşref Ziya ise, “Türkiye’de doksanlardan sonra müzikte ciddi bir ivme kaybı oldu.” dedi.

Program Kültür Şube Müdürü Ahmet Akrep’in sanatçılara plaket ve çiçek takdimi ile sona erdi.