Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Erhan BOZKURT

YA KURBANLAR KESİLMESİN YA DA ET YEMEYEN KALMASIN!!!

YA KURBANLAR KESİLMESİN YA DA ET YEMEYEN KALMASIN!!!

 

Bugün camiye 1 zengin geliyorsa, 10 tane fakir geliyordur. Aynı şekilde huzur evine 1 tane fakir düşüyorsa yanına da 10 tane zengin düşer. Cezaevleri, maç stadları, internet kafeler, hastahaneler, eğlence yerleri, alışverişler ve caddelerin dolu olmasının sebebi; kütüphanelerin, ilim meclislerin ve camilerin boşalmış olmasıdır. Neyi nereye harcadığımız kadar, nerde harcadığımızda önemlidir. Malum bülbül konduğu gülden tohumu, karga yaşadığı çöplükten pisliği alır…

İnsanlar dünyaya gözlerini meslekleriyle, yaptıkları işlerle açmıyorlar. Toplumda maalesef herkes kendini yaptığı işle bir olarak düşünüyor. Kazandığı paranın miktarıyla saygınlığının artıp azaldığını düşünüyor. Kariyerin, paranın, statünün kimseyi gerçekten zengin ve saygın kişi yapmadığını unutuyor. Mutlu yaşamanın yolu ev almak, araba almak ve paralı olmak değildir. Halbuki gerçek benliğimiz; kariyerimizden, mesleğimizden, kazandığımız paradan daha fazlasıdır. Gerçek olan bilgimizdir, tecrübemizdir, öz güvenimizdir, özgürlüğümüzdür, cesaretimizdir, gelebilmemizdir, sevgimizdir, sağlığımızdır.

Gerçek zenginlik bazen sevdiklerimizle paylaştığımız bir anıdır, bazen de yaşadığımız hayatın keyfine varmaktır, insanların hayatına değer katmaktır, ihtiyacı olana destek vermektir. Kurban kesmek zengin olmaya bakmaz. Çünkü zenginlik sadece parayla değildir. Tutan elimiz, uzanan kolumuz, gören gözümüz, yürüyen ayaklarımız kısacası sağlığımızdır. Bir kurbanı kesmeden önce; gıybet yapmayı, yalan söylemeyi, kazık atmayı,  kalp kırmayı, haram yemeyi, taraf tutmayı, israfı etmeyi ve kötü davranmayı kesmeliyiz.

Kurban kesmek; sadece maddi durumu iyi olanların keseceği anlamına gelmiyor. Sağlığı sıhhati yerinde olan, kaza ve belalardan sağlam kurtulan, ailesinin sağlığı sıhhati yerinde olan, ibadetini ve işini yapmaya engel bir durumu olmayan, akıl sağlığı yerinde olan ve belirli bir mal varlığına sahip olan her müslüman kurban kesebilir. Gerçek benliğimizin ve zenginliğimizin farkına varacağımız bir Kurban Bayramı olmasını temenni ederim.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER