Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dilan Onuk

İSTATİSTİKLERE ‘KONU’ : KADIN

İSTATİSTİKLERE ‘KONU’ : KADIN

‘Ama bu kadarı da olmaz yahu!’ demediğimiz gün yok artık. Bu kadar da olmaz , bu da yapılmaz, bu değildir dediğimiz ne varsa hepsini yaşıyoruz hem de her yeni doğan gün üzerine katarak…

Akşam saatlerinde tek başıma yürüyüşe çıktığım bir vakitte benim için hayat kendi seyrinde devam ediyordu. Sıradan olduğunu düşündüğüm fakat pek tabii asla sıradan olmayan günlerden biriydi anlayacağınız. Uzun bir tedavi sürecinde olan dostumla ( ki o da bir kadın ve bu ayrıntıyı vermemin de bir nedeni var) telefonda  muhabbet ederken yanından geçtiğim bir adamın sözlü tacizine uğradım. Şu an burada yazamayacağım kadar iğrenç o sözü duyduğum zaman yaşadığım şokun ve sinir halinin bir tarifi yok. Bunun üzerine çivilenmiş gibi adamın önünde durdum ve avazım çıktığı kadar bağırdım. Gençler toplaştı hemen sagolsunlar lakin ben bu sefer de gençlerin başına bir şey gelmesinden korktuğum için sadece adamı tehdit etmekle ve gençleri aynı zamanda sakinleştirmekle uğraştım. Utanmadan o küçük beyni ile bir de ağıza alınmayacak o lafı telefonda başka birine ettiğini iddia etti! Susmadım, susamazdım! Zaten bu ne benim için ilkti ne de bir başka kadın için bu böyleydi !

İSTATİSTİKLERE 'KONU' : KADIN

Görmezden, duymazdan, bilmezden geldiklerimiz yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa! Ben orada susmadım evet lakin bu sırada telefonun diğer ucunda bekleyen dostum da telaşlandı haliyle . Sonra bir kadın olarak hep bunlara maruz kaldığımızı ve artık ne yazık ki normalin bu olduğunu söyledi. Bunlar bizim normalimiz olamazdı! Evde, sokakta, iş yerinde kadınlar olarak sürekli bu ve benzeri tacizlere maruz kalmamız neden?

Tacize uğrayan, tecavüze uğrayan, şiddet mağduru olan binlerce kadın ! Ve her geçen gün kadın kıyımları üzerine yapılan binlerce istetistik! ‘Kadına şiddette yeni verilere göre yüzde bin dört yüz artış olduğu gözlemlendi ”… Kadın kıyımları sadece istatistiksel verilere ‘konu’ olmakla kaldı!

Kadın yaşam demektir, emek demektir, yuvadır kadın , berekettir, kutsaldır ! Kadın giderse bereket gider, yuva gider, yaşam dengesi sarsılır dünyanın ! Kadını sağlıksız ve mutsuz olan bir toplumun sağlıklı ve mutlu kalabilmesi mümkün müdür? Yaşamının her noktasına ket vurulursa bir kadının , toplumun ilerlemesi mümkün müdür? Bir toplumda kadın özgür ise toplum özgürdür ve bu tartışmaya açık değildir!

Susmadık, susmayacağız biz kadınlar. Daima yüzüne yüzüne haykıracağız bizi yok sayanların, hayatımızı elimizden almaya çalışanların, dünyayı bize yaşanmaz kılanların!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER