Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüphan KAYA

GÜVENLİK KORUCULARIMIZIN DEĞERİNİ BİLELİM!

GÜVENLİK KORUCULARIMIZIN DEĞERİNİ BİLELİM!

 

Merhaba kıymetli dostlar.

Geçende twitter sohbet odalarını kurcalarken “Güvenlik Korucuları” adlı bir oda dikkatimi çekti. Bir süre dinledim, dile getirdikleri, paylaştıkları ve ilgili yetkililere sitemleri mağdur durumda olduklarını ortaya koyuyordu. Bir vatandaş olarak bu sese kulak vermenin üzerimizde bir vazife olduğunu hissettim. 60 bin Güvenlik Korucusuna sahip çıkmak üzerimizde bir vazife olsa gerek, ne yazık ki bu yaşadıkları sıkıntılardan dolayı istifalar başlamış ve şu anda sayıları 50 Bin civarındadır.

Kara günün kahramanları olan Güvenlik Korucularını kimse görmezlikten gelemez! Onlara karşı minnet borçluyuz. Bilen biliyor 90’lı yılların sıkıntılı günlerinde ne mücadeleler verdikleri, niceleri şehit, niceleri gazi olduğu, nasıl bir mahalle baskısının altında olduğunu, yetmiyordu üstelik rütbeliler tarafından da hakarete uğradıklarına şahit oluyorduk. Buna rağmen bazı ilçe jandarma Karakollarını Köy korucuları koruyordu.

O zamanlar köylerini korurken, üstelik bu gün adları değişti “Güvenlik Korucuları” olarak memleket güvenliğinde en ön safta operasyonlara katılıyorlar. Beraber siperde olduğu güvenlik görevlisi(Uzman çavuş, astsubay, subay…) 40-50 bin lira maaş alırken kendileri 11.000 lira kök maaş alıyor, ayrıca emekliliğinde tazminat almaması şartıyla buna 5-6 bin lira ekleme yapılıp asgari ücret düzeyinde bir ödeme kendilerine yapılıyor.

Güvenlik korucularının 17.000 lira maaş almaları hiçbir hakkaniyetle bağdaşmaz. Bunun bir an evvel Meclis gündemine getirilerek en azından 30 BİN’in üstüne çıkarmak lazım.

Ya da maaşlarını Uzman Çavuşların maaşının %80’ni kadar bir miktara bağlatarak bu soruna bir çare bulunmalıdır. Kıdem tazminatları da o düzeyde ödenmelidir.

Şayet Güvenlik Korucularına ihtiyaç kalmamışsa bundan sonra Güvenlik Korucusu almayıp kademeli kademeli bu unvanda çalışanları emekliye ayrılabilir diye düşünüyorum, ama bu şartlarda çalışmalarına karşı seyirci kalmak doğru değildir. Güvenlik korucularını bu ücretlerle çalıştırmak tek kelimeyle bir zulümdür. Tabi maaşlarının bu kadar az olmasında memurlara verilen seyyanen 8.000 liranın emeklilere verilmediği gibi Güvenlik Korucularına da verilmemiş olmasının payı yüksektir. Haydi bir yanlış karar aldınız emekliye vermediniz, peki canı pahasına işinin başında olan Güvenlik Korucusuna vermeme hakkını kim kendinde buldu? Devleti bu yanlış kararlar yüzünde vatandaşların nezdinde değerden düşürenlere teessüf ederim!

Federasyon Başkanı Turan Öner’in bana gönderdiği “Güvenlik Korucuları” talep paketi aşağıdadır, incelemeniz dileğiyle paylaşıyorum.

 

            GÜVENLİK KORUCULARIMIZIN TALEPLERİ

1- Güvenlik Korucularımız 442 Sayılı Köy Kanundan Çıkıp 657 Devlet Kanunda Yer Almak İstemektedirler,

2- 657 Devlet Memurları Kanunda 4A ‘ da Kadro istiyorlar.

3- Maaş Ve Sigorta Kolunun 5510 Madde de 4/1-C ‘ ye bağlanması,

4- İlkokul , Ortaokul , Lise , Ön Lisans , Lisans Mezunları Arasında 1 Derece Farkın Olması,

5- Derece Ve Kademin Verilmesi,

6- 3600 Ek Göstergenin Verilmesi,

7- Yan Ödemenin Verilmesi,

8- Özel Hizmet Ve Tazminatın Verilmesi,

9- Maaşlarımızın; İlk Okul Mezunu; 38.500 TL., Ortaokul Mezunu , 39.000 TL., Lise Mezunu : 39.500 , Ön Lisans Mezunu 40.000 TL. Lisans Mezunu 40.500 TL. Olarak Verilmesi.

10- Emeklilikte Emeklilik İkramiyesi,

11- OYAK , Mehmetçik Vakfı , Konut Ön Biriktirim Fonundan Yararlanılması

12- Her 4 Senede Bir 1 Yıllık Yıpranma Payı Verilmesi

13- Görev İaşe Ücretlerinin Günlük ( 24 Saat İçin ) 650 Gösterge Üzerinden Hesaplanıp Verilmesi .

14- Yol Ücretinin KM. Başına 650 Gösterge Rakamının Para Karşılığı %3 Oranda Hesaplanması

15- Yurt İçi 225 Gösterge Üzerinden Verilen Operasyon Ücretinin Günlük 700 Göstergeye Yükseltilmesi.

Şehit Ve Gazi Vermiş Olan Türkiye Cumhuriyetimizin 3. Silahlı Birliği Olan Güvenlik Korucularımıza Sahip Çıkılması , Özlük Haklarında İyileştirme Yapılarak Bu Arkadaşlarımızı Sevindirip , Görevlerini Daha İyi Bir Şekilde İcra Etmelerine Vesile olmanız dileğiyle.

…….

Buyur takdir sizin, bu kadar sıkıntılara karşı sessiz kalmak mümkün mü? Talep paketi içinde belki bazı maddeler bize uçuk gelebilir, ama hepsinde de haklılık payı olduğunu unutmayalım.

Bu yazı mümkün olduğu kadar tüm yetkili etkili kimselerle paylaşmak gerektiğine inanıyorum. Belki birileri başını iki eli arasına alır da yapılan bu yanlışta diretmez.

Benden Söylemesi

Eyüphan Kaya

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER