Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Salih KAPLANER

DÜNYA SAHİPLERİ İSRAİL’İ GÖZDEN Mİ ÇIKARDI?

DÜNYA SAHİPLERİ İSRAİL’İ GÖZDEN Mİ ÇIKARDI?

 

Gazze’deki Filistin hükümeti, İsrail’in saldırı ve işgali altındaki Gazze Şeridi’ndeki 3 bin 500’den fazla çocuğun açlıktan hayatını kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Gazze’de açlık krizi, çocukların hayatını kaybetmesine neden oluyor, aileler sevdiklerini ayaklarının altına gömmekten başka çare bulamıyor.

Dünya zifiri bir karanlığa gömülmüş. İnsanlık ayıbını gören sadece bir avuç insan. Elinde yetkisi bulunanlar Siyonizm ile işbirliği içerisinde. İçi yanan ve ne olursa olsun bir şey yapmak istiyorum diyenler ancak protesto eylemi ve boykot yapabiliyor.

Gazze için, Filistin halkı için anneler, çocuklar, yaşlılar, gençler için bir şeyler yapılmalı. Neden yapılmıyor. Onlar ikinci sınıf vatandaş mı, ikinci sınıf insan mı?

Evet, bizlerin elinde yetki yok. Yetkisi olanlar da bir şeyler yapmaya güç kuvvet ve takatleri yok.  Yapabileceklerimiz sınırlı ama yine de bir şey olmalı.

Küresel olarak yönetimlerin harekete geçirilmesi gerekiyor. Avrupa’da hatta katliama ortaklık eden Amerika’da bile vicdan sahibi insanlar durmuyor. Polisten dayak yiyor, gözaltına alınıyor, hatta öyle cesurları var ki, mülteci-sığınmacı veya öğrenci olarak geldiği ülkeden kovulma pahasına bu eylemleri destek veriyor, en yüksek perdeden “GAZZE” diye haykırıyor…

Ne mi oldu?

Sanki son zamanlarda bir şeyler oluşuyor gibime geliyor.

Nasıl bir şeyler?

Öncelikle dünya kamuoyunun başlangıçta Hamas’ın saldırısıyla İsrail’e verdiği desteğin tamamen kırıldığını gözlemliyorum. Siyonistlerin hak hukuk tanımaz tavırları en hırçın bireyleri bile çileden çıkarmışa benziyor. Ama en önemlisi karar mercilerini de çiledin çıkarması.

Son saldırılarda sadece masumları katleden işgalcilere artık dikkat ettiyseniz. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi başta olmak üzere, BM’ye bağlı hemen hemen bütün yapılar sert tepki göstermeye başladı. Haklarındaki iddiaları artık kendileri dile getirmeye başladı. İsrail ordusunun sivil katleden ordu nitelemesi yaptı. En çok hak ihlali yapan ordu sınıfında gösterdi.

Bunu düşman düşmana yapmaz. Bunun meali ben seni gözden düşürdüm oldu. Ancak bu gözden düşüş salt İsrail’de iktidarda olan hükümete mi yoksa bir bütün bütün Siyonist düşünceye mi o net değil.

Netenyahu ve ekibi zaten arsızlıklarının vahşiliklerinin karşılığını tüm dünya insanlığının nefretiyle doldurdu.  Dilerim uluslararası mahkemelerde yargılanır ve savaş suçlusu katliam suçluları olarak hak ettikleri cezaları alırlar. Ancak bundan önemlisi onlardan boşalacak alanları kimlerin dolduracağı. Birleşmiş milletler yeniden bir oyun mu tezgahlıyor? Yoksa gerçekten samimiler mi? Var oldukları günden bu güne samimi bir davranışlarına şahit olmasak da inanmak istiyoruz.

Ama gerçekten ve gerçekten canımızı çok sıkan bu savaşın durulmasını iki devletli bir çözümün dünya devletlerin tarafından masaya getirilmesi arzumuzdur. Savaş isteyen, kan ve gözyaşı isteyenler yine durmayacaktır, kıyamete kadar böyle davranacaktır. Bu kurban bayramı arefesinde bir kurban daha vermek istemiyoruz, bir canın daha gitmesine gönlümüz razı gelmiyor, Allah da biliyor ki biz mazlumların, mağdurların yanında saftayız. Zaliminde tam karşısında olmaya devam edeceğiz. KIYAMETE KADAR

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER