Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son dakika: Asgari ücret belli oldu!

Son dakika: Asgari ücret belli oldu! İşte 2024’te milyonların alacağı yeni maaş…

Son dakika: Asgari ücret

Son dakika: Asgari ücret belli oldu İşte 2024te milyonların alacağı yeni maaş…

 

7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret belli oldu. net asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklandı.

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştirdiği iki toplantının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcileri ile görüştü. Toplantının ardından Bakan Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunuyor.

 

son-dakika-asgari-ucret-belli-oldu

 

BAKAN IŞIKHAN’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Bakan Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Aziz milletimiz, işçi ve işveren taraflarımızın değerli temsilcileri, saygıdeğer basın mensupları hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz yeni asgari ücret miktarını belirlemek üzere çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Esas manada sosyal koruma ücreti olan asgari ücret ücret politikalarının en alt sınırını temsil etmektedir.

 

Öncelikle bu süreci olumlu hem makul yaklaşımları ile ortak mutabakat zemininde yürüten tüm paydaşlara sayın TÜRK-İŞ Ergün Atalay’a ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’a komisyon üyelerimize teşekkür ediyorum.

 

Komisyon çalışmalarımıza görüş ve tavsiyeleri ile destek olan tüm sendikalarımıza ilgili Bakanlıklarımıza çalışmaları sağlıklı bir şekilde icra edilmesini sağlayan mesai çalışanlarımıza şükranlarımız arz etmek istiyorum.

 

En büyük teşekkürü hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme, işçiye işvereni de istihdamı da aynı anda koruma kararlılığımıza liderlik eden Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a etmek istiyorum.

 

ASGARİ ÜCRET NET 11 BİN 402 LİRA

 

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor.

 

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşunu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

 

YENİ ASGARİ ÜCRET BİRÇOK KALEMİ ETKİLEYECEK

 

Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri, asgari ücretlilerin rapor ücretlerinin de aralarında olduğu birçok kalemde tutarlar değişecek.