Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

E-Devlet KYK burs başvuru ekranı açıldı! KYK 2022-2024 Burs Başvurusu

Her yıl belirli tarihlerde başvuruları alınan burs ve kredi başvuruları için gözler GSB’den yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. Beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. KYK burs ve kredi başvuruları için e-Devlet başvuru ekranının açıldığını duyurdu. Peki KYK e-Devlet burs başvurusu nasıl yapılır?

Her yıl belirli tarihlerde

KYK burs ve kredi başvuruları için gözler GSB tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. Beklenen açıklama az önce Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Yüz binlerce öğrenci KYK burs başvuru tarihlerini yakından takip ediyor. Öğrencinin en önemli gelir kalemleri arasında elbette ki burs ücretleri geliyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi karşılıksız yapılan ödemeyi kapsarken Kredi ödemesi ise geri ödemeli burs ödemesi anlamına geliyor. Peki KYK e-Devlet burs başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

KYK BURS BAŞVURU EKRANI AÇILDI

KYK 2023-2024 burs başvuruları alınmaya başlandı. Başvurular 19 Ekim Perşembe gününe kadar e-Devlet ekranı üzerinden alınacak.

KYK BURS VE KREDİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK burs başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.