Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vatandaşa Müjde: Domates, Biber, Patlıcan Ucuzladı, Salatalık Bedava!

Son zamanlarda özellikle marketlerde sebze ve meyve fiyatları al yakıyordu. Halk pazarlarında dahi kurulan tezgahlarda vatandaşlar, kiloluk alışveriş yapamaz olmuştu.

Son zamanlarda özellikle marketlerde

Vatandaşa Müjde: Domates, Biber, Patlıcan Ucuzladı, Salatalık Bedava! Son zamanlarda özellikle sebze ve meyve fiyatları al yakıyordu.

Vatandaşta esnafta şikayetçiydi

Fahiş fiyatlar, market raflarındaki zamlar derken halk pazarlarında da etiketler el yakmaya başlamıştı. Pazar tezgahlarına da sıçrayan fahiş fiyatlar alım gücü düşük olan vatandaşı mağdur ediyordu. Vatandaş pazar arabalarını, filelerini dolduramadan pazardan ayrılmak durumunda kalıyordu.

Halk pazarında tezgaha yansıyan fiyatlar yüzünden kiloluk alışveriş döneminin bittiğine değinilirken pazarcılar ise artan maliyetlerden şikayetçiydi.

Mersin’den sevindiren haber

Tam da bu ortamda Mersin halinden gelen haber oldukça sevindirecek gibi. Bir pazarcının Mersin sebze ve meyve halinde çektiği görüntülerde; domates, biber, patlıcan fiyatlarının ucuzladığı göründü. Salatalığın kilosu ise halde 3 liralara kadar düştü.

Pazar esnafı, tarlalarda yetiştirilen ürünlerin çıkmasıyla birlikte sebze fiyatlarının oldukça düşeceğini tahmin ederken, vatandaşında biraz rahatlamasına neden olacak.

İste Mersin halindeki fiyatlar:

Domates: 15 TL ile 22 TL arasında

Biber: 20 TL ile 30 TL arasında

Patlıcan: 10 TL 15 TL Arasında

Çarliston: 20 TL ile 25 TL arasında

Salatalık: 3 TL 8 TL arasında

Kabak: 5 TL 7,5 TL Arasında