Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik Sigortasında Devrim: Araç satarken o şart kaldırıldı

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı tarihi kararla, araç satışının ardından 15 gün boyunca devam eden zorunlu mali sorumluluk sigortası uygulaması sona erdi.

Anayasa Mahkemesi'nin aldığı tarihi

Trafik Sigortasında Devrim: Araç satarken o şart kaldırıldı! Anayasa Mahkemesi’nin aldığı tarihi kararla, araç satışının ardından 15 gün boyunca devam eden zorunlu mali sorumluluk sigortası uygulaması sona erdi.

 

Anayasa Mahkemesi, bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna karar vererek iptal etti. Kararda, kişinin üzerinde hukuki ve fiili olarak denetim ve kontrol imkanına sahip olmadığı kişilerin fiillerinden sorumlu tutulmasının bir zorunluluk olmadığı vurgulandı.

O şartlar iptal edildi

Dolayısıyla, aracın devriyle birlikte sigortalının artık işleten sıfatını kaybettiği durumlarda, sigorta sözleşmesinin feshedilmemesi halinde dahi yeni işletenin üçüncü kişilere vermiş olduğu zararlardan sorumlu tutulmasına imkan tanıyan kuralların gerekli olmadığı kanaatine varıldı.

9 ay sonra yürürlüğe girecek

Bu kararın 9 ay sonra yürürlüğe gireceği belirtiliyor. Bu iptal, trafik sigortası düzenlemelerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendirilebilir ve gelecekte trafik sigortası uygulamalarını etkileyebilir.