Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Putin: Kimsenin bizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetlerin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin 79. yıldönümünde yaptığı açıklamada ülkesinin, “kendisine yönelik herhangi bir tehdide izin vermeyeceğini” belirterek Rusya’nın stratejik nükleer güçlerinin “sürekli” alarm durumunda olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir

Putin: Kimsenin bizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz. Putin, Sovyetlerin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin 79. yıldönümünde açıklama yaptı.

 

ASKERİ GEÇİT TÖRENİ

 

Putin’in katılımıyla Moskova’daki Kızıl Meydan, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda 8 Mayıs 1945’te teslim olan Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin 79. yıldönümü dolayısıyla  düzenlenen askerî geçit törenine sahne oldu.

 

Geçit törenine Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan, Küba, Laos ve Gine-Bissau liderleri katıldı.

 

 

 

Törende konuşan Putin, “Rusya küresel bir çatışmadan kaçınmak için elinden geleni yapacaktır, ancak aynı zamanda kimsenin bizi tehdit etmesine de izin vermeyeceğiz. Stratejik güçlerimiz daimî olarak savaşa hazır durumdadır.” dedi.

 

Putin, mevcut savaşı “Batı ile kutsal bir mücadelenin parçası” olarak tanımladı ve Batı’nın, Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanya’sının yenilmesinde oynadığı rolü ve Napolyon Bonapart ve Adolf Hitler’in Rusya’yı yenemediği tarihi unuttuğunu söyledi..

 

Sovyet Rusya, İkinci Dünya Savaşı’nda, Ukrayna’daki milyonlar da dahil olmak üzere 27 milyon insanını kaybetmiş, ancak sonunda Nazi güçlerini Hitler’in intihar ettiği Berlin’e çekilmeye zorlamıştı.