Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortadoğu’da gerilim artıyor: Savaş çanları çalmaya başladı!

İsrail’in İran konsolosluğuna düzenlediği saldırının ardından İran’dan misilleme açıklamaları gelmiş ve Ortadoğu’da tansiyon yükselmişti. Hafta sonu tatili için Washington’dan ayrılan ABD Başkanı Joe Biden’ın ulusal güvenlik ekibiyle Ortadoğu’daki gelişmeleri görüşmek için seyahatini kısa kesip Washington’a döneceği bilgisi verildi. İsrail Ordusu da güvenlik gerekçesiyle İsrail’de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İsrail’in hava savunmasının alarmda olduğunu ve düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini söyledi.

İsrail'in İran konsolosluğuna düzenlediği

Ortadoğu’da gerilim artıyor: Savaş çanları çalmaya başladı!

 

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, Delaware’deki hafta sonu tatilini yarıda keserek ABD yerel saatiyle bugün öğleden sonra başkente dönecek.

Açıklamada, “Başkan bugün öğleden sonra Orta Doğu’daki gelişmelerle ilgili olarak ulusal güvenlik ekibiyle istişareler için Beyaz Saray’a dönüyor.” ifadelerine yer verildi.

Biden, önceki günkü açıklamasında olası bir İran saldırısına karşı her anlamda

İsrail‘in destekçisi olacaklarını ifade etmişti. ABD medyasına yansıyan haberlerde ise İran’ın 48 saat içinde bir saldırı düzenleyebileceği ileri sürülmüş, Biden son açıklamasında ise İran’ın “her an” İsrail’e karşılık verebileceğini iddia etmişti.

Ortadoğu'da gerilim artıyor: Savaş çanları çalmaya başladı!

ABD SAVUNMA BAKANI AUSTİN’DEN İSRAİLLİ MEVKİDAŞINA “TAM DESTEK”

Pentagon’dan yapılan açıklamada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin’in telefonda görüştüğü İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile Ortadoğu’daki son gelişmeleri değerlendirdiği aktarıldı.

Açıklamada, Austin’in İsrail’e tam desteğini dile getirdiği kaydedildi ve “Bakan Austin, İran veya onun bölgedeki uzantılarının saldırılarına karşı kendini savunma noktasında İsrail’in ABD’ye tamamen güvenebileceğini vurguladı.” ifadelerine yer verildi.

 

İSRAİL’DE EĞİTİME ARA

İran’ın beklenen misilleme saldırısı nedeniyle İsrail’de gergin bir hava hakimken, ülkede yeni önlemler alınmaya devam ediyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, saldırı tehdidi nedeniyle ülkede tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiğini belirtti.

Sivillerin toplanmasına yönelik yeni kısıtlamaların da getirildiğini duyuran Hagari, toplantı ve buluşmaların bin kişiyle sınırlandırıldığını aktardı.

Hagari, pazartesi saat 23.00’e kadar sürecek olan kısıtlamaların okul gezileri ve kamplar için de geçerli olduğunu söyledi.

Hagari, İsrail’in hava savunmasının alarmda olduğunu ve düzinelerce uçağın gökyüzünde hazır beklediğini ifade etti.

 

İSRAİL-İRAN GERİLİMİ

İsrail, İran‘ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail’in Şam’daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, “Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak.” ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden da İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv’e “sarsılmaz” şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise “İran, topraklarından bize saldırırsa karşılık vereceğiz, İran’a saldıracağız.” açıklamasını yapmıştı.

Bazı ülkeler, bölgede tırmanan gerilim üzerine vatandaşlarına İran ve İsrail’e seyahat etmeme tavsiyesinde bulunmuştu.