Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NATO’nun Avrupa’daki En Büyük Askeri Üssü Romanya’da İnşa Ediliyor

Avrupa’daki en büyük NATO askeri üssünün Romanya topraklarında inşa edileceği duyuruldu.

Avrupa'daki en büyük NATO

NATO‘nun Avrupa’daki En Büyük Askeri Üssü Romanya’da İnşa Ediliyor. Bölgenin Avrupa’nın en büyük NATO üssü niteliği taşıyacağı belirtildi.

 

Ukrayna ordusuna askeri tedariklerin Köstence’de Romanya Hava Kuvvetleri’nin 57. Hava Üssü olarak bilinen ‘Mihail Kogalniceanu’ NATO askeri üssünün genişletilmesiyle birlikte bölgenin 2040 yılına kadar Avrupa’nın en büyük NATO üssü niteliği taşıyacağı belirtildi.

 

GENİŞLETME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Köstencede var olan askeri kompleksin birkaç bin hektara yayılacak şekilde genişletilmesi çalışmalarına başlandığı, binlerce ABD askeri personelinin aileleriyle birlikte burada konuşlandırılacağını bildirildi.

 

Romanya’nın projeye 2,5 milyar dolar yatırım yapacağı, Mihail Cogalniceanu üssünün genişletilmesi sonucunda ortaya çıkacak devasa merkezin 2 bin 800 hektarlık bir alana sahip olacağı kaydedildi.

 

NATO’nun kullanımına sunulacak yeni tesisleri içeren projenin savaş uçakları için pist, yeni kontrol kulesi ve radar navigasyon sistemi olmak üzere uçak simülatörlü uçuş eğitim merkezine de sahip olacağı ifade edildi.

 

NATO şehrinin, ittifaka bağlı 10 bin askere ev sahipliği yapması öngörülüyor.

 

NATO’nun Avrupa’daki en büyük askeri üssünün, 2040 yılında tam olarak faaliyete geçeceği belirtildi.