Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran İsrail’e füze saldırısı başlattığını duyurdu!

İran İsrail’e füze saldırısı

İran İsrail’e füze saldırısı başlattığını duyurdu!

 

İran medyası  İsrail’e  onlarca insansız hava aracı ve füze ateşlendiğini ardından, İsrail’e ilk balistik füze fırlatıldığını da duyurdu.

 

SADIK VAAT OPERASYONU

 

İran Devrim Muhafızları, İsrail’e  yönelik başlatılan İHA saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

 

Açıklamada, İran’ın Şam’daki büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne yapılan saldırı ve İran’ın askeri komutanlarının ve danışmanlarının şehit edilmesi de dahil olmak üzere Siyonist rejimin sayısız suçuna yanıt olarak bu gece Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC) Havacılık ve Uzay Kuvvetleri tarafından “Sadık Vaat” adı verilen bir operasyonla ve “Ya Resulallah” koduyla işgal altındaki topraklardaki hedeflere yönelik onlarca füze ve insansız hava aracıyla saldırı başlatıldığı belirtildi.

 

“ZAFER ANCAK ALLAH’INDIR”

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yüksek Milli Güvenlik Konseyi’nin kararıyla ve Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı’nın gözetiminde, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun desteği ve işbirliği, Savunma Bakanlığı’nın desteği ve silahlı kuvvetlerin desteği ile gerçekleştirilen bu operasyonun detayları yakında İran’ın kahraman halklarının ve dünyanın özgür halklarıyla paylaşılacaktır.

Zafer ancak Aziz ve Hakim olan Allah’tandır”

İran Savunma Bakanı Muhammed Rıza Aştiyani, “İsrail’in İran’a saldırması için hava sahasını ya da topraklarını İsrail’e açan her ülke bizim kesin cevabımızı alacaktır” dedi.

 

İran İsrail'e füze saldırısı başlattığını duyurdu!

ABD’YE GEREKLİ UYARILARI YAPTIK”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile yaptığı telefon görüşmesinde, “ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptık” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu’nu hedef alması ve bu saldırıya İran’ın karşılığı ele alındı. Abdullahiyan görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze’deki son gelişmeler ele alındı” dedi.

“İRAN’DAN 100’DEN FAZLA İNSANSIZ HAVA ARACI FIRLATILDI”

İsrail tarafından yapılan açıklamada, İran’ın 100’den fazla insansız hava aracı fırlattığı iddia edilirken, İsrail savaş kabinesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında toplandı.

İran, İsrail topraklarını insansız hava aracı ve füzelerle hedef aldı. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Şam’daki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarına düzinelerce insansız hava aracı ve füze ateşledi” ifadeleri yer aldı.

İsrail tarafından yapılan açıklamada ise, İran’ın 100’den fazla insansız hava aracı fırlattığını iddia edildi.

İSRAİL SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

Tel Aviv’de bulunan Kiryat askeri karargahında savaş kabinesi toplantısı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında başladı. Toplantıya Netanyahu’nun yanı sıra Savunma Bakanı Yoav Gallant, Bakan Benny Gantz, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzli Halevi, Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

ÜRDÜN, IRAK VE LÜBNAN HAVA SAHASINI TÜM UÇUŞLARA KAPATTI

İran’ın siyonist rejime yönelik başlattığı saldırısı sonrası Ürdün, Irak ve Lübnan makamları, hava sahalarını tüm uçuşlara kapattı.

Ürdün Sivil Havacılık Düzenleme Kurumundan yapılan açıklamada, Ürdün hava sahasının yerel saatle 23.00’ten (TSİ 23.00) itibaren gelen, giden ve transit tüm uçuşlara ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağı duyuruldu.

Açıklamada, bu uygulamanın, gelişmelere göre güncellenip kontrol edileceği belirtildi.

Hava sahasını kapatılma kararının, “uluslararası standartlara göre risklerin değerlendirilmesinin ardından bölgedeki tehlikelerin artması nedeniyle güvenliği ve Ürdün hava sahasında sivil havacılığın güvenliğini korumak amacıyla” alındığı ifade edildi.

LÜBNAN

Lübnan, İran’dan siyonistlere yönelik başlatılan insansız hava aracı (İHA) saldırılarının ardından hava sahasını kapattığını ilan etti.

Lübnan Ulaştırma Bakanı Ali Hamiye, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan güvenlik gelişmeleri göz önüne alarak ülkenin hava sahası hakkında bir karar alındığını ifade etti.

Hamiye, Lübnan yerel saatiyle 01.00’den sabah 07.00’ye kadar ülkenin hava sahasının tüm uçuşlara geçici olarak ve tedbir amaçlı kapatıldığını duyurdu.

IRAK

Irak resmi haber ajansı INA’ya konuşan Ulaştırma Bakanı Rezzak es-Sadavi, hava sahasının tüm uçuşlara kapatıldığını, ülkedeki tüm uçuşların da durdurulduğunu belirtti.

Sivil Havacılık Kurumu da Irak hava sahasının kapatılmasının geçici ve önlem amaçlı olduğunu, hava sahasının tüm gelen ve giden uçuşlara sabah saat 05.30’a kadar kapatıldığını ve bunun duruma göre uzatılabileceğini de aktardı

İNGİLTERE’DEN AÇIKLAMA

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İran rejiminin İsrail’e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. Birleşik Krallık İsrail’in yanı sıra Ürdün ve Irak da dahil tüm bölgesel ortaklarımızın güvenliğini savunmaya devam edecektir. Müttefiklerimizle birlikte durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için çalışıyoruz. Hiç kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor” dedi.