Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BM: Sudan’daki insani durum gittikçe kötüye gidiyor

BM, Sudan’daki iç savaş nedeniyle insani ihtiyaçların artmaya devam ettiğini ve şimdiye kadar yaklaşık 6,7 milyon kişinin ülke içinde yerinden edildiğini duyurdu.

BM, Sudan'daki iç savaş

BM: Sudan’daki insani durum gittikçe kötüye gidiyor. Sudan’da iç savaş nedeniyle yaklaşık 6,7 milyon kişi yerinden edildiği duyuruldu.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Olga Sarrado, BMMYK misyonunun, Sudan’da iç savaşın başladığı Nisan 2023’ten sonra ilk kez Hartum eyaletindeki Omdurman kentine ulaştığını belirtti.

 

ARTAN FİYATLARDA GIDAYA ULAŞMAK ZOR

 

Sarrado, Sudan’da yerinden edilmiş ailelerin artan fiyatlar sebebiyle yeterli gıdaya ulaşmakta zorlandıklarını, yerinden edilenlerin yeterli barınağa sahip olmadıklarına dikkat çekti.

 

Sözcü Sarrado, Omdurman’da yalnızca iki hastanenin hizmet verdiğini belirterek, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar için yeterli ilaç bulunmadığını ifade etti.

 

1,8 MİLYON KİŞİ KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

 

Sarrado, “Sudan’da yaklaşık 6,7 milyon kişi ülke içinde yerinden edildi. Ülkede durum tehlikeli ve istikrarsız olmaya devam ediyor.” dedi ve 1,8 milyon kişinin ise Çad, Mısır, Güney Sudan, Etiyopya ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne geçtiğini kaydetti.

 

DURUM OLDUKÇA KÖTÜ

 

Sarrado, Sudan’daki insani durum kötüleşmeye devam ederken ülke genelinde ve komşu ülkelerde artan insani ihtiyaçların karşılanması için gereken mali kaynakların önemli derecede yetersiz olduğu uyarısı yaptı.

 

Sarrado, Sudan’da sivillerin güvenliği ve yardım kuruluşlarının çalışmalarını sürdürebilmesi için çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu.